zamknij

Morele pod kruszonką

Przepis

deser Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | owoce Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Melania Kozyra
Autor przepisu:
Szybki deser z morelami
Ugotowałem to!3
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Arkadiusz ŚcichockiMorela pod kruszonką

Składniki

  • pół kilo moreli
  • 1 kubek mąki
  • 1/2 kubka brązowego cukru
  • 100 g masła
0
4

 

Sposób przygotowania:

  • Morele umyj, wyjmij pestki.
  • Masło pokrój w kosteczki. Wymieszaj w misce z cukrem brązowym i mąką.
  • Zapiekaj w naczyniu żarodopornym w 180C aż się zarumieni. Jak kruszonka zostanie niewykorzystana, to można ją trzymać w lodówce lub zamrażarce i wykorzystać następnym razem.

Inne przepisy Melanii Kozyry:

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Kaczka pływaczka Przepis 30

Kaczka pływaczka

Kaczka i ziemniaki na słodko

Bruschetta z fasolą
Przepis 12

Bruschetta z fasolą

Specjalność Włochów na przystawkę

Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

Krem z brokułów z łososiem

Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

Pudding z bagietki Przepis 17

Pudding z bagietki

Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

Champion cyklistów Przepis 16

Champion cyklistów

Niebanalna szarlotka

Carpaccio z buraków Kasi Klich
Przepis 66

Carpaccio z buraków Kasi Klich

Wytworna wersja pospolitego warzywa

Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

Orzechowy gangster z Bronxu

Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

tvnpix