zamknij

Muffinki marchewkowe light

Przepis

deser Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | mąka Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Autor przepisu:
z serową niespodzianką
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: mania-gotowania.blogspot.comMuffinki marchewkowe light z serową niespodzianką

Składniki

  • 100 ml jogurtu greckiego light
  • 3 łyżki słodziku w proszku
  • 1/2 łyżeczki aromatu wanliowego
  • 2 łyżki budyniu waniliowego
  • 1 żółtko
  • 250 ml twarogu mielonego 0 %
  • 4 plastry ananasa
  • 1 szkanka startej marchewki
  • 2 jajka
  • 1/4 szklanki oleju rzepakowego
  • 1/2 szklanki mąki pszennej
  • 1/2 łyżeczki przyprawy do piernika
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1/2 szklanki słodziku w proszku lub cukru trzcinowego
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 szklanki otrębów owsianych
  • 1/2 szklanki płatków owsianych
  • 2 łyżki skrobi kukurydzianej lub ziemniaczanej
0
0

Sposób przygotowania:

  • Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Marchew zetrzyj na tarce na małych oczkach. Ananasa odsącz i pokrój w kostkę. W misce wymieszaj wszystkie suche składniki: mąkę, słodzik/cukier, płatki owsiane, otręby, skrobię, proszek, sodę i przyprawy. W drugim naczyniu roztrzep jajka, dodaj olej i wymieszaj. Do suchych składników dodaj jajka z olejem i wymieszaj dokładnie.
  • Następnie dodaj jogurt, marchewkę i ananasa. Wszystko dokładnie wymieszaj łyżką lub zmiksuj.
  • Masa serowa: Żółtko utrzyj ze słodzikiem. Dodaj ser, budyń i aromat. Zmiksuj. Formę na muffinki wyłóż papilotkami. Piekarnik nagrzej do 180 stopni. Papilotki wypełnij ciastem do ½ wysokości.
  • Nałóż kopiastą łyżkę nadzienia serowego i przykryj ser ciastem muffinkowym. Porcja starcza na około 10-11 babeczek. Piecz w temperaturze 180 stopni przez 30 minut, do suchego patyczka. Studź w uchylonym piekarniku.

 

 

 

 

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

Klasyka na twoim stole

Ryba w curry Przepis 15

Ryba w curry

Indie na talerzu

Zupa tajska Kasi Klich
Przepis 14

Zupa tajska Kasi Klich

Ogień w gardle!

Carpaccio z buraków Kasi Klich
Przepis 66

Carpaccio z buraków Kasi Klich

Wytworna wersja pospolitego warzywa

Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 13

Kociołek łososiowo-pomidorowy

Przepyszna zupa — do wypróbowania!

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

Podany na delikatnym puree

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

tvnpix