zamknij

Muffinki marchewkowe light

Przepis

deser Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | mąka Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Autor przepisu:
z serową niespodzianką
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: mania-gotowania.blogspot.comMuffinki marchewkowe light z serową niespodzianką

Składniki

  • 100 ml jogurtu greckiego light
  • 3 łyżki słodziku w proszku
  • 1/2 łyżeczki aromatu wanliowego
  • 2 łyżki budyniu waniliowego
  • 1 żółtko
  • 250 ml twarogu mielonego 0 %
  • 4 plastry ananasa
  • 1 szkanka startej marchewki
  • 2 jajka
  • 1/4 szklanki oleju rzepakowego
  • 1/2 szklanki mąki pszennej
  • 1/2 łyżeczki przyprawy do piernika
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1/2 szklanki słodziku w proszku lub cukru trzcinowego
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 szklanki otrębów owsianych
  • 1/2 szklanki płatków owsianych
  • 2 łyżki skrobi kukurydzianej lub ziemniaczanej
0
0

Sposób przygotowania:

  • Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Marchew zetrzyj na tarce na małych oczkach. Ananasa odsącz i pokrój w kostkę. W misce wymieszaj wszystkie suche składniki: mąkę, słodzik/cukier, płatki owsiane, otręby, skrobię, proszek, sodę i przyprawy. W drugim naczyniu roztrzep jajka, dodaj olej i wymieszaj. Do suchych składników dodaj jajka z olejem i wymieszaj dokładnie.
  • Następnie dodaj jogurt, marchewkę i ananasa. Wszystko dokładnie wymieszaj łyżką lub zmiksuj.
  • Masa serowa: Żółtko utrzyj ze słodzikiem. Dodaj ser, budyń i aromat. Zmiksuj. Formę na muffinki wyłóż papilotkami. Piekarnik nagrzej do 180 stopni. Papilotki wypełnij ciastem do ½ wysokości.
  • Nałóż kopiastą łyżkę nadzienia serowego i przykryj ser ciastem muffinkowym. Porcja starcza na około 10-11 babeczek. Piecz w temperaturze 180 stopni przez 30 minut, do suchego patyczka. Studź w uchylonym piekarniku.

 

 

 

 

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Babka ziemniaczana Przepis 27117

Babka ziemniaczana

Podlaski specjał

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

Klasyka na twoim stole

Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

Kopytka Piotra Kucharskiego

Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

Knedle ze śliwkami Przepis 1262

Knedle ze śliwkami

Przepis na słodki obiad

Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

Gulasz z fasolki z zielonym chili

Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

tvnpix