zamknij

Muffinki szparagowe

Przepis

przystawka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | szparagi Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Dietetyczne danie w mniej niż 30 minut!
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Dzień Dobry TVNMuffinki szparagowe

Składniki

  • 4 jajka
  • 4 białe szparagi
  • 4 zielone szparagi
  • 8 plastrów szynki (najlepiej suszonej)
  • do wysmarowania masło
  • do smaku sól i pieprz
0
2

Sposób przygotowania:

  • Szparagi gotuj przez około 10 minut (w zależności od preferowanej miękkości czas gotowania można zmniejszyć lub zwiększyć). Zielone szparagi wyjmij z wody, a białe pozostaw na dodatkowe 5 minut.
  • Foremki do muffinków wysmaruj masłem i wyłóż plastrami szynki (2 plastry na jeden otwór) następnie ułóż we wgłębieniach kawałki szparagów wcześniej ugotowanych oraz po jednym rozbitym jajku.
  • Całość wstaw na około 10 minut do piekarnika o temperaturze 180 stopni.

Przepis z "Dzień dobry TVN".

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Chleb orzechowy Przepis 112

Chleb orzechowy

Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

Ryba w curry Przepis 15

Ryba w curry

Indie na talerzu

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

Chleb z płatkami owsianymi Przepis 172

Chleb z płatkami owsianymi

Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 13

Kociołek łososiowo-pomidorowy

Przepyszna zupa — do wypróbowania!

Bruschetta z fasolą
Przepis 12

Bruschetta z fasolą

Specjalność Włochów na przystawkę

tvnpix