Muffinki szparagowe
Przepis
przystawka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | szparagi Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcjiDietetyczne danie w mniej niż 30 minut!
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Składniki
- 4 jajka
- 4 białe szparagi
- 4 zielone szparagi
- 8 plastrów szynki (najlepiej suszonej)
- do wysmarowania masło
- do smaku sól i pieprz
0
2
Sposób przygotowania:
- Szparagi gotuj przez około 10 minut (w zależności od preferowanej miękkości czas gotowania można zmniejszyć lub zwiększyć). Zielone szparagi wyjmij z wody, a białe pozostaw na dodatkowe 5 minut.
- Foremki do muffinków wysmaruj masłem i wyłóż plastrami szynki (2 plastry na jeden otwór) następnie ułóż we wgłębieniach kawałki szparagów wcześniej ugotowanych oraz po jednym rozbitym jajku.
- Całość wstaw na około 10 minut do piekarnika o temperaturze 180 stopni.
Przepis z "Dzień dobry TVN".
Zainspiruj nas
Komentarze (0)
Dodaj komentarz do artykułu
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
pokaż wszystkie komentarze
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.