zamknij

KBR

Aktualności konkursowe GłosowaniePrzepisyZadania konkursowe i wynikiKonkurs i Nagrody

Muffiny czekoladowo-gruszkowe z serem pleśniowym

Przepis konkursowy

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | nabiał Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
remkowski
Autor przepisu: zobacz blog autora
Przepis zgłoszony do konkursu Kulinarny Blog Roku 2013
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: http://cuisinederemi.blogspot.com/Muffiny czekoladowo-gruszkowe z serem pleśniowym

Składniki

  • 200 g mąki
  • 1 jajko
  • 200 ml maślanki
  • 4 łyżeczki cukru
  • 60 ml oleju
  • 1/2 gruszki
  • 1 ser Castello
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady
0
1

Sposób przygotowania:

  • Mąkę i proszek do pieczenia mieszamy w misce. W osobnym naczyniu miksujemy cukier, jajko, maślankę i olej. Następnie dolewany do mąki i mieszamy dokładnie. W międzyczasie w kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę, którą po ostudzeniu dodajemy do masy. Łączymy wszystkie składniki dokładnie.
  • Gruszkę i ser kroimy w kosteczki w rozmiarze około centymetra.
  • Papilotki wypełniamy mniej więcej w 1/3 masą, na środek kładziemy kostkę gruszki i dopełniamy do wysokości około 2/3 masą. Następnie na wierzch kładziemy kostkę sera Castello, który w trakcie pieczenia zapadnie się do środka.
  • Pieczemy w temperaturze 180°C przez 20-25 minut. Najlepiej smakują na ciepło, ja dodaję odrobinę pesto dla zaostrzenia smaku.

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 13

Kociołek łososiowo-pomidorowy

Przepyszna zupa — do wypróbowania!

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

Takie ciasto rozweseli każdego

Harira by Joseph Seeletso
Przepis 61

Harira by Joseph Seeletso

Odrobina Afryki w twojej kuchni

Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

Gulasz z fasolki z zielonym chili

Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

Chrupiące płatki owsiane

Pyszne i proste śniadanie

Babka ziemniaczana Przepis 27117

Babka ziemniaczana

Podlaski specjał

tvnpix