zamknij

Mus z domową konfiturą

Przepis

deser Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | czekolada Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Kinga Paruzel
Autor przepisu:
Dogodzi dziś twoim zmysłom
Ugotowałem to!6
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Kinga ParuzelMus z domową konfiturą

Składniki

  • 2 tabliczki   białej czekolady
  • 1 małe opakowanie śmietany 30%,
  • słoik domowej konfitury lub dżemu niskosłodzonego wiśniowego
  • odrobina kakao do dekoracji
  • kilka listków mięty doekoracji
0
18

Sposób przygotowania:

  • Czekoladę stop w gorącej kąpieli wodnej. Odstaw do przestygnięcia. Ubij śmietanę na puch. Tylko śmietanę, bez żadnego cukru!
  • Przygotuj kieliszki (mogą tez być kokilki, szklaneczki), na dno każdej nakładaj po 2 łyżeczki wiśni z konfitur. Delikatnie wymieszaj rozpuszczoną czekoladę z bitą śmietaną i ułóż po łyżce na wiśniach. Wierzch możesz posypać kakao, udekorować listkami mięty i jeszcze jedną łyżeczką czerwonych owoców.

http://alebabka.blogspot.com/

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

Efektowne i proste danie

Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

Krem z brokułów z łososiem

Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

Takie ciasto rozweseli każdego

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

Zupa tajska Kasi Klich
Przepis 14

Zupa tajska Kasi Klich

Ogień w gardle!

Carpaccio z buraków Kasi Klich
Przepis 66

Carpaccio z buraków Kasi Klich

Wytworna wersja pospolitego warzywa

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

tvnpix