zamknij

Naleśniki czekoladowe

Przepis

deser Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | czekolada Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia amerykańska Kuchnia | 2 Ilość porcji
Z lodami i odrobiną chili
Ugotowałem to!5
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
3komentarze
Autor: Blue CactusNaleśniki czekoladowe z lodami

Składniki

  • 150 g lodów waniliowych (lub innych wg gustu)
  • 2 łyżki konfitury wiśniowej
  •  truskawki, kiwi lub inne owoce w dowolnej ilości
  • 100 g czekolady gorzkiej
  • 2 g mielonego chili
  •  naleśniki:
  • 1/3 szklanki mąki szymanowskiej
  • 1/2 łyżeczki kakao
  • 20 g czekolady ciemnej
  •  żółtko z jednego jajka
  • 1/2 szklanki mleka
  •  cukier
  • 1/2 łyżeczki oleju
0
2

 

Sposób przygotowania:

  • Do miski wyłóż wszystkie składniki na naleśniki (czekoladę rozpuść do temperatury pokojowej, dodaj chili) i miksuj na jednolita masę. Konsystencja ciasta na naleśniki powinna być emulsyjna ale nie gęsta
  • Z gotowego ciasta smaż naleśniki i ostudź
  • Na dwa naleśniki zachodzące na siebie wyłóż konfiturę oraz lody i zwijaj
  • Pokrój pod skosem na pół, ułóż dwie połówki jedna na drugiej, polej rozpuszczoną czekoladą z chilli, a dookoła ułóż owoce

Przepis z restauracji Blue Cactus, Warszawa - ul. Zajączkowska 11

Patrick Hanna - Szef kuchni "Blue Catus"

Patrick Hanna - szef kuchni "Blue Cactus"
Autor: Blue Cactus Patrick Hanna - szef kuchni "Blue Cactus"
Zainspiruj nas

Komentarze (3)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Pycha naleśniczki, takie czekoladowe robiłam z bananami (,kuchnia Lidla,), pycha.

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      jaką mąk można zastąpić mąkę Szymanowską (mieszkam w Irlandii i nigdy tu się z nią nie spotkałam)?

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          z każdej białej mąki Ci wyjdą,

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              Pomoc | Zasady forum
              Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

              Zobacz również

              Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2369

              Kopytka Piotra Kucharskiego

              Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

              Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

              Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

              Włoska potrawa w polskim wydaniu

              Kolorowa samba warzywna Przepis 21

              Kolorowa samba warzywna

              Zdrowe i pyszne danie

              Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

              Bifeki faszerowane serem feta

              Kotlety po grecku

              Kaczka pływaczka Przepis 30

              Kaczka pływaczka

              Kaczka i ziemniaki na słodko

              Atletyczny kurczak Przepis 20

              Atletyczny kurczak

              Pomysł na lekkie drugie danie

              Sarna w wielkim mieście Przepis 20

              Sarna w wielkim mieście

              Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

              Corpus delicti końca lata Przepis 211

              Corpus delicti końca lata

              Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

              tvnpix