zamknij

Naleśniki z krojoną parówką i mięsem z kurczaka

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 5 Ilość porcji
Autor przepisu:
Zobaczcie, co poleca nasz czytelnik ta_TU_s 1
Ugotowałem to!9
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Naleśniki z parówką i kurczakiem

Składniki

  • 1/2 opakowania sosu vinegret
  • 1 litr mleka 2%
  • 4 plasterki sera żółtego
  • 1 łyżka masła
  • 1/2 szklanki mąki krupczatki
  • 1/2 kg mąki pszennej
  • 1 opakowanie śmietanka 30%
  • 2  jajka
  • do smaku bazylia, oregano,sól, pieprz
  • 5 parówek drobiowych
  • 1/2 łyżeczki chrzanu
  • 5 łyżek keczupu
  • 3 łyżeczki musztardy sarepskiej
  • pół puszki groszku zielonego
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 1 udko z kurczaka
0
6

Przygotuj ciasto naleśnikowe - jajka, mąkę pszenną oraz krupczatkę i śmietankę wymieszaj. Jeśli będzie za gęste, dodaj mleko, aby ciasto uzyskało konystencję śmietany. Zrób pięć naleśników na dużej patelni. Przygotuj farsz: udko ugotuj , mięso oddziel od kości i rozdrobnij, parówki pokrój na cienkie krążki, cebulę obsmaż lekko na maśle, dodaj parówkę i mięsko, a potem duś pod przykryciem około 5 minut. Następnie zdejmij pokrywkę, dodaj pokrojony czosnek, ser żółty, zielony groszek i kukurydzę i smaż jeszcze około 5 minut.

Sos: keczup, musztardę, chrzan zmieszaj ze sobą, dodaj bazylię, oregano oraz przyprawę Vinegret (nie rozpuszczając jej w wodzie i oleju). Do rozrzedzenia sosu dodaj 2 łyżki śmietanki 30% i 2 łyżki mleka. Do smaku sól i pieprz. Smacznego!! :)

Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Przepięknie wygląda :):):)

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Szaszłyki wyborne Przepis 59

      Szaszłyki wyborne

      Nie tylko na sezon grillowy

      Grillowany ser halloumi Przepis 41

      Grillowany ser halloumi

      Najlepszy podany z figami i orzechami

      Corpus delicti końca lata Przepis 211

      Corpus delicti końca lata

      Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

      Kotlety mielone na ostro Przepis 19

      Kotlety mielone na ostro

      Nowa wersja znanego dania

      Kolorowa samba warzywna Przepis 21

      Kolorowa samba warzywna

      Zdrowe i pyszne danie

      Harira by Joseph Seeletso
      Przepis 61

      Harira by Joseph Seeletso

      Odrobina Afryki w twojej kuchni

      Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

      Gulasz z fasolki z zielonym chili

      Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

      Atletyczny kurczak Przepis 20

      Atletyczny kurczak

      Pomysł na lekkie drugie danie

      tvnpix