zamknij

Naleśniki z krojoną parówką i mięsem z kurczaka

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 5 Ilość porcji
Autor przepisu:
Zobaczcie, co poleca nasz czytelnik ta_TU_s 1
Ugotowałem to!9
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Naleśniki z parówką i kurczakiem

Składniki

  • 1/2 opakowania sosu vinegret
  • 1 litr mleka 2%
  • 4 plasterki sera żółtego
  • 1 łyżka masła
  • 1/2 szklanki mąki krupczatki
  • 1/2 kg mąki pszennej
  • 1 opakowanie śmietanka 30%
  • 2  jajka
  • do smaku bazylia, oregano,sól, pieprz
  • 5 parówek drobiowych
  • 1/2 łyżeczki chrzanu
  • 5 łyżek keczupu
  • 3 łyżeczki musztardy sarepskiej
  • pół puszki groszku zielonego
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 1 udko z kurczaka
0
6

Przygotuj ciasto naleśnikowe - jajka, mąkę pszenną oraz krupczatkę i śmietankę wymieszaj. Jeśli będzie za gęste, dodaj mleko, aby ciasto uzyskało konystencję śmietany. Zrób pięć naleśników na dużej patelni. Przygotuj farsz: udko ugotuj , mięso oddziel od kości i rozdrobnij, parówki pokrój na cienkie krążki, cebulę obsmaż lekko na maśle, dodaj parówkę i mięsko, a potem duś pod przykryciem około 5 minut. Następnie zdejmij pokrywkę, dodaj pokrojony czosnek, ser żółty, zielony groszek i kukurydzę i smaż jeszcze około 5 minut.

Sos: keczup, musztardę, chrzan zmieszaj ze sobą, dodaj bazylię, oregano oraz przyprawę Vinegret (nie rozpuszczając jej w wodzie i oleju). Do rozrzedzenia sosu dodaj 2 łyżki śmietanki 30% i 2 łyżki mleka. Do smaku sól i pieprz. Smacznego!! :)

Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Przepięknie wygląda :):):)

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Bruschetta z fasolą
      Przepis 12

      Bruschetta z fasolą

      Specjalność Włochów na przystawkę

      Kolorowa samba warzywna Przepis 21

      Kolorowa samba warzywna

      Zdrowe i pyszne danie

      Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

      Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

      Efektowne i proste danie

      Sarna w wielkim mieście Przepis 20

      Sarna w wielkim mieście

      Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

      Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

      Chrupiące płatki owsiane

      Pyszne i proste śniadanie

      Carpaccio z buraków Kasi Klich
      Przepis 66

      Carpaccio z buraków Kasi Klich

      Wytworna wersja pospolitego warzywa

      Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

      Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

      Takie ciasto rozweseli każdego

      Tatar ze śledzia
      Przepis 13

      Tatar ze śledzia

      Rybna poezja na kromce pumpernikla

      tvnpix