zamknij

Naleśniki z wędzonym łososiem

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | ser biały Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Na obiad lub kolację
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj

Składniki

  •  do naleśników:
  • 100 ml mleka
  • 100 g mąki
  • 3 jajka
  • szczypta soli
  •  Masło do smażenia
  •  do wypełnienia:
  • 300 g wędzonego łososia
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 150 g creme fraiche lub gęstej śmietany
  • 1 łyżka chrzanu
  •  sok z cytryny
  •  sól
  •  świeżo zmielony pieprz
0
0

 

Sposób przygotowania:

  • Wymieszaj mąkę z mlekiem, dodaj jajka, szczyptę soli i gdy uzyskasz jednolitą konsystencję odstaw na 10 minut.
  • Następnie rozpuść masło na patelni i usmaż 6 naleśników. Gotowe odłóż do ostygnięcia.
  • W międzyczasie sparz 12 łodyg szczypiorku we wrzątku przez chwilę a następnie odsącz.
  • Pozostały szczypiorek posiekaj drobno i wymieszaj z creme fraiche oraz chrzanem, sokiem z cytryny, odrobiną soli i pieprzem.
  • Rozprowadź połowę powstałego kremu na naleśnikach, następnie ułóż plastry łososia i resztę kremu.
  • Zawiń naleśniki z rulony, przekrój na pół i zwiąż każdą część łodygami sparzonego szczypiorku. Podawaj.

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

Takie ciasto rozweseli każdego

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

Kotlety mielone na ostro Przepis 19

Kotlety mielone na ostro

Nowa wersja znanego dania

Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

Deser z mrożonych truskawek

Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

Szaszłyki wyborne Przepis 59

Szaszłyki wyborne

Nie tylko na sezon grillowy

Sarna w wielkim mieście Przepis 20

Sarna w wielkim mieście

Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

tvnpix