zamknij

Naleśniki ze szpinakiem

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | szpinak Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Smaczne naleśniki Ani Starmach. Sprawdź!
Ugotowałem to!83
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
19komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Naleśniki ze szpinakiem
Zapiekane naleśniki z pieczarkami i szpinakiem

Składniki

  • 200 ml mleka
  • 2 jajka
  • 60 g masła
  • 80 g mąki
  •  sól
  •  pieprz
  • 300 g szpinaku
  • 250 g pieczarek
  • 60 g utartego ser żółtego
  • 50 g uprażonych orzechów włoskich
  • 350 ml śmietanki 30%
0
91

Sposób przygotowania

Ciasto: Wszystkie składniki wymieszaj dokładnie, naleśniki smaż na rozgrzanej teflonowej patelni około 1 min z każdej strony.

Farsz: W rondlu rozgrzej łyżkę masła, następnie wrzuć szpinak i smaż około 3 minut, przełóż go na sitko i odciśnij wodę. Następnie rozgrzej w rondlu kolejną łyżkę masła i usmaż na niej pokrojone w plasterki pieczarki, pod koniec smażenia dodaj orzechy, sól i pieprz. Wszystkie składniki farszu dokładnie wymieszaj.

Sos: Śmietankę wymieszaj z serem i dopraw do smaku.

Na każdy naleśnik nakładaj odrobinę farszu, a następnie go zwiń. Zwinięte naleśniki umieszczaj w naczyniu żaroodpornym i zalej sosem. Piecz około 5 minut w piekarniku z włączoną funkcją grill.

Zainspiruj nas

Komentarze (19)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Dziękuję za ten cudowny przepis. Byłam dziś boginią kuchni w pracy. Wszystkich zaskoczyłam

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      bardzo dobre naleśniki, szpinak trochę mi gorzki wyszedł, ale i tak spróbuje jeszcze te naleśniki

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          pyszne, zwłaszcza orzechy -
          idealnie pasują!

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              każdy jej przepis jest poprostu pyszny.......łatwy i mało skomplikowany.....

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  Robilam jakis czas temu ale moim zdaniem za duzo smietanki jesli nie chcemy zeby plywalo to proponuje uzyc mniej. Calosc pycha :)

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      ~Gość

                      Naleśniki bardzo dobre - a co do filmiku bardzo denerwuje mnie niechlujstwo Ani

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          ~Gość

                          a gdzie ty widzisz niechlujstwo

                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                              0
                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                0
                              • zgłoś naruszenie
                              ~Gość

                              A jaki jest dokładny przepis na same naleśniki? Nie każdy wie jak się je robi, a chciałby...

                              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                  0
                                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                    0
                                  • zgłoś naruszenie
                                  ~Gość

                                  Ludzie!!! To jest zaj....ty przepis! Dodajcie więcej orzechów; do sosu i do środka. Naprawdę polecam. Jeżeli ktoś nie lubi szpinaku... to go pokocha. Uwierzcie mi :)

                                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                      0
                                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                        0
                                      • zgłoś naruszenie
                                      ~Gość

                                      Polecam.Naleśniki pierwsza klasa (dodałam do szpinaku gałke muszkatołową i dwa ząbki czosnku) mój narzeczony jest nimi zachwycony.Naprawde polecam szybkie niedrogie a za to na wysokim pozomie danie.

                                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                          0
                                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                            0
                                          • zgłoś naruszenie
                                          ~Gość

                                          wypróbowałam:) osobiście polecam do szpinaku czosnek, bo on tam po prostu pasuje i gałkę muszkatołową:) ja jednak wolę naleśniki ze szpinakiem w wersji z samym sosem czosnkowym i kurczakiem.

                                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                              0
                                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                                0
                                              • zgłoś naruszenie
                                              Więcej komentarzy - rozwiń
                                              Pomoc | Zasady forum
                                              Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                                              Zobacz również

                                              Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

                                              Gulasz z fasolki z zielonym chili

                                              Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

                                              Przysmak młodości Przepis 137

                                              Przysmak młodości

                                              Kanapka idealna!

                                              Ryba w curry Przepis 15

                                              Ryba w curry

                                              Indie na talerzu

                                              Babka ziemniaczana Przepis 27117

                                              Babka ziemniaczana

                                              Podlaski specjał

                                              Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

                                              Bifeki faszerowane serem feta

                                              Kotlety po grecku

                                              Tatar ze śledzia
                                              Przepis 13

                                              Tatar ze śledzia

                                              Rybna poezja na kromce pumpernikla

                                              Śledzie Kasi Klich
                                              Przepis 34

                                              Śledzie Kasi Klich

                                              Śledź o korzennym posmaku

                                              Atletyczny kurczak Przepis 20

                                              Atletyczny kurczak

                                              Pomysł na lekkie drugie danie

                                              tvnpix