Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy
Przepis
przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 50 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Autor przepisu:
Monika Cała
Ta sałatka przekona cię do pietruszki!
Ugotowałem to!7
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Składniki
- 1 opakowanie mixu sałat z przewagą rukoli
- 2 dojrzałe gruszki
- 4 korzenie pietruszki
- 30 sztuk orzechów macadamia
- 1 opakowanie sera roquefort
- do smaku oliwy z oliwek
- do smaku miodu
- do smaku białego ocetu winnego
0
4
Sposób przygotowania:
- Zacznij od upieczenia pietruszki. Każdy korzeń pietruszki podziel na cztery części (w zależności od wielkości), a następnie posmaruj miodem i oliwą.
- Włóż do naczynia żaroodpornego i piecz przez około godzinę w temperaturze 180ºC. Przez pierwsze 40 minut piecz pod przykryciem, potem odkryj i pozwól im się zrumienić.
- Sałatkę przyrządź tuż przed podaniem: gruszki pokrój na szesnastki, usuwając gniazda nasienne, następnie wyłóż je na sałatę, dodaj pokruszony ser roquefort.
- Fantazyjnie ułóż upieczoną pietruszkę, zalej sosem z oliwy i octu winnego, a na koniec posyp uprażonymi na patelni orzechami macadamia.
- Do dekoracji możesz również użyć kwiatów nasturcji.
Komentarze (0)
Dodaj komentarz do artykułu
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
pokaż wszystkie komentarze
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.