zamknij

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 50 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Autor przepisu:
Ta sałatka przekona cię do pietruszki!
Ugotowałem to!7
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: oficjalna strona UGOTOWANYCHNiewinna sałata

Składniki

  • 1 opakowanie mixu sałat z przewagą rukoli
  • 2 dojrzałe gruszki
  • 4 korzenie pietruszki
  • 30 sztuk orzechów macadamia
  • 1 opakowanie sera roquefort
  • do smaku oliwy z oliwek
  • do smaku miodu
  • do smaku białego ocetu winnego
0
4

Sposób przygotowania:

  • Zacznij od upieczenia pietruszki. Każdy korzeń pietruszki podziel na cztery części (w zależności od wielkości), a następnie posmaruj miodem i oliwą.
  • Włóż do naczynia żaroodpornego i piecz przez około godzinę w temperaturze 180ºC. Przez pierwsze 40 minut piecz pod przykryciem, potem odkryj i pozwól im się zrumienić.
  • Sałatkę przyrządź tuż przed podaniem: gruszki pokrój na szesnastki, usuwając gniazda nasienne, następnie wyłóż je na sałatę, dodaj pokruszony ser roquefort.
  • Fantazyjnie ułóż upieczoną pietruszkę, zalej sosem z oliwy i octu winnego, a na koniec posyp uprażonymi na patelni orzechami macadamia.
  • Do dekoracji możesz również użyć kwiatów nasturcji.
Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Ryba w curry Przepis 15

Ryba w curry

Indie na talerzu

Zupa tajska Kasi Klich
Przepis 14

Zupa tajska Kasi Klich

Ogień w gardle!

Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

Chrupiące płatki owsiane

Pyszne i proste śniadanie

Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 14

Kociołek łososiowo-pomidorowy

Przepyszna zupa — do wypróbowania!

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

Podany na delikatnym puree

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

Grillowany ser halloumi Przepis 41

Grillowany ser halloumi

Najlepszy podany z figami i orzechami

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

tvnpix