zamknij

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 50 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Autor przepisu:
Ta sałatka przekona cię do pietruszki!
Ugotowałem to!7
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: oficjalna strona UGOTOWANYCHNiewinna sałata

Składniki

  • 1 opakowanie mixu sałat z przewagą rukoli
  • 2 dojrzałe gruszki
  • 4 korzenie pietruszki
  • 30 sztuk orzechów macadamia
  • 1 opakowanie sera roquefort
  • do smaku oliwy z oliwek
  • do smaku miodu
  • do smaku białego ocetu winnego
0
4

Sposób przygotowania:

  • Zacznij od upieczenia pietruszki. Każdy korzeń pietruszki podziel na cztery części (w zależności od wielkości), a następnie posmaruj miodem i oliwą.
  • Włóż do naczynia żaroodpornego i piecz przez około godzinę w temperaturze 180ºC. Przez pierwsze 40 minut piecz pod przykryciem, potem odkryj i pozwól im się zrumienić.
  • Sałatkę przyrządź tuż przed podaniem: gruszki pokrój na szesnastki, usuwając gniazda nasienne, następnie wyłóż je na sałatę, dodaj pokruszony ser roquefort.
  • Fantazyjnie ułóż upieczoną pietruszkę, zalej sosem z oliwy i octu winnego, a na koniec posyp uprażonymi na patelni orzechami macadamia.
  • Do dekoracji możesz również użyć kwiatów nasturcji.
Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Babka ziemniaczana Przepis 27117

Babka ziemniaczana

Podlaski specjał

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

Klasyka na twoim stole

Carpaccio z buraków Kasi Klich
Przepis 66

Carpaccio z buraków Kasi Klich

Wytworna wersja pospolitego warzywa

Chleb z płatkami owsianymi Przepis 173

Chleb z płatkami owsianymi

Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

Champion cyklistów Przepis 16

Champion cyklistów

Niebanalna szarlotka

Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

Kanapki ze smażoną makrelą

Idealne na śniadanie lub kolację

Knedle ze śliwkami Przepis 1262

Knedle ze śliwkami

Przepis na słodki obiad

Sarna w wielkim mieście Przepis 20

Sarna w wielkim mieście

Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

tvnpix