zamknij

KBR

Aktualności konkursowe GłosowaniePrzepisyZadania konkursowe i wynikiKonkurs i Nagrody

Niezły kwiatek z tej zielonej soczewicy czyli kanapka z pasta z soczewicy

Przepis konkursowy

śniadanie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | soczewica Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 1 Ilość porcji
Autor przepisu: zobacz blog autora
Przepis zgłoszony do konkursu Kulinarny Blog Roku 2013
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: http://kreaturnakuchnia.blogspot.com/?view=classicKanapka z pasta z soczewicy

Składniki

  • 1/4 szklanki soczewicy zielonej
  • kromka chleba dobrego
  • 2 suszone pomidory
  • 1 łyżka masła Lurpak
  • gałązka szczypiorku
  • kilka zielonych i czarnych oliwek
  • 1/2 szklanki wody
  • ząbek czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • do smaku sól i pieprz
  • 1 żurawina świeża
0
0

Sposób przygotowania:

  • Gotujemy zieloną soczewicę, tak aby była naprawdę miękka.
  • Soczewicę miksujemy lub rozgniatamy tłuczkiem i dodajemy do niej oliwę z oliwek, sól, pieprz oraz rozgnieciony czosnek - wszystko dokładnie mieszamy.
  • Kawałek dobrego chleba smarujemy masłem Lurpak i następnie grubą warstwą pasty z soczewicy.
  • Na kanapce układamy kompozycję kwiatową z oliwek (czarnych i zielonych) oraz suszonych pomidorów, świeżej żurawiny i szczypiorku Bon apetit! :)

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 13

Kociołek łososiowo-pomidorowy

Przepyszna zupa — do wypróbowania!

Grillowany ser halloumi Przepis 41

Grillowany ser halloumi

Najlepszy podany z figami i orzechami

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

Włoska potrawa w polskim wydaniu

Babka ziemniaczana Przepis 27117

Babka ziemniaczana

Podlaski specjał

Chleb orzechowy Przepis 112

Chleb orzechowy

Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

Knedle ze śliwkami Przepis 1262

Knedle ze śliwkami

Przepis na słodki obiad

tvnpix