Niezły kwiatek z tej zielonej soczewicy czyli kanapka z pasta z soczewicy
Przepis konkursowy
śniadanie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | soczewica Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 1 Ilość porcji
Autor przepisu:
Kreaturna Kuchniazobacz blog autora
Przepis zgłoszony do konkursu Kulinarny Blog Roku 2013
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Składniki
- 1/4 szklanki soczewicy zielonej
- kromka chleba dobrego
- 2 suszone pomidory
- 1 łyżka masła Lurpak
- gałązka szczypiorku
- kilka zielonych i czarnych oliwek
- 1/2 szklanki wody
- ząbek czosnku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- do smaku sól i pieprz
- 1 żurawina świeża
0
0
Sposób przygotowania:
- Gotujemy zieloną soczewicę, tak aby była naprawdę miękka.
- Soczewicę miksujemy lub rozgniatamy tłuczkiem i dodajemy do niej oliwę z oliwek, sól, pieprz oraz rozgnieciony czosnek - wszystko dokładnie mieszamy.
- Kawałek dobrego chleba smarujemy masłem Lurpak i następnie grubą warstwą pasty z soczewicy.
- Na kanapce układamy kompozycję kwiatową z oliwek (czarnych i zielonych) oraz suszonych pomidorów, świeżej żurawiny i szczypiorku Bon apetit! :)
Komentarze (0)
Dodaj komentarz do artykułu
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
pokaż wszystkie komentarze
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.