zamknij

Nowojorskie rumsztyki

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | wołowina Główny składnik | 50 zł Koszt przygotowania | kuchnia amerykańska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Pyszne kotlety prosto z Nowego Jorku
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Nowojorskie rumsztyki
Autor: StockFood/AgencjaFree Nowojorskie rumsztyki

Składniki

  • 4 steki wołowe, po 220-280g grube na 2,5-3cm
  •  oliwa z oliwek
  •  sól morska
  •  świeżo zmielony czarny pieprz
0
0
  • Wyjmij steki z lodówki na 30 minut przed grillowaniem. Umyte steki osusz papierowym ręcznikiem.
  • Posmaruj każdy oliwą z oliwek, oprósz pieprzem i solą. Ułóż na rozgrzanym grillu i smaż z obu stron przez 8-10 minut. Co 1-2 minuty sprawdzaj czy mięso jest już gotowe porównując jego miękkość z miękkością miejsca pod kciukiem naszej dłoni.
  • Gotowe steki zdejmij z grilla i odstaw pod przykryciem z folii aluminiowej na kilka minut.
  • Podawaj z warzywami.
Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

Sałatka z marynowanymi grzybami

Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

Knedle ze śliwkami Przepis 1262

Knedle ze śliwkami

Przepis na słodki obiad

Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

Deser z mrożonych truskawek

Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

Gulasz z kopytkami Przepis 197

Gulasz z kopytkami

Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

Szaszłyki wyborne Przepis 59

Szaszłyki wyborne

Nie tylko na sezon grillowy

tvnpix