zamknij

Nowojorskie rumsztyki

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | wołowina Główny składnik | 50 zł Koszt przygotowania | kuchnia amerykańska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Pyszne kotlety prosto z Nowego Jorku
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Nowojorskie rumsztyki
Autor: StockFood/AgencjaFree Nowojorskie rumsztyki

Składniki

  • 4 steki wołowe, po 220-280g grube na 2,5-3cm
  •  oliwa z oliwek
  •  sól morska
  •  świeżo zmielony czarny pieprz
0
0
  • Wyjmij steki z lodówki na 30 minut przed grillowaniem. Umyte steki osusz papierowym ręcznikiem.
  • Posmaruj każdy oliwą z oliwek, oprósz pieprzem i solą. Ułóż na rozgrzanym grillu i smaż z obu stron przez 8-10 minut. Co 1-2 minuty sprawdzaj czy mięso jest już gotowe porównując jego miękkość z miękkością miejsca pod kciukiem naszej dłoni.
  • Gotowe steki zdejmij z grilla i odstaw pod przykryciem z folii aluminiowej na kilka minut.
  • Podawaj z warzywami.
Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Gulasz z kopytkami Przepis 197

Gulasz z kopytkami

Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

Chleb z płatkami owsianymi Przepis 173

Chleb z płatkami owsianymi

Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

Carpaccio z buraków Kasi Klich
Przepis 66

Carpaccio z buraków Kasi Klich

Wytworna wersja pospolitego warzywa

Atletyczny kurczak Przepis 20

Atletyczny kurczak

Pomysł na lekkie drugie danie

Grillowany ser halloumi Przepis 41

Grillowany ser halloumi

Najlepszy podany z figami i orzechami

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

tvnpix