zamknij

Nowojorskie rumsztyki

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | wołowina Główny składnik | 50 zł Koszt przygotowania | kuchnia amerykańska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Pyszne kotlety prosto z Nowego Jorku
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Nowojorskie rumsztyki
Autor: StockFood/AgencjaFree Nowojorskie rumsztyki

Składniki

  • 4 steki wołowe, po 220-280g grube na 2,5-3cm
  •  oliwa z oliwek
  •  sól morska
  •  świeżo zmielony czarny pieprz
0
0
  • Wyjmij steki z lodówki na 30 minut przed grillowaniem. Umyte steki osusz papierowym ręcznikiem.
  • Posmaruj każdy oliwą z oliwek, oprósz pieprzem i solą. Ułóż na rozgrzanym grillu i smaż z obu stron przez 8-10 minut. Co 1-2 minuty sprawdzaj czy mięso jest już gotowe porównując jego miękkość z miękkością miejsca pod kciukiem naszej dłoni.
  • Gotowe steki zdejmij z grilla i odstaw pod przykryciem z folii aluminiowej na kilka minut.
  • Podawaj z warzywami.
Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Sarna w wielkim mieście Przepis 20

Sarna w wielkim mieście

Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

Carpaccio z buraków Kasi Klich
Przepis 66

Carpaccio z buraków Kasi Klich

Wytworna wersja pospolitego warzywa

Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

Pomidorki z karmelem i lodami

Deserowa wersja pomidora

Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

Chrupiące płatki owsiane

Pyszne i proste śniadanie

tvnpix