zamknij

Okoń morski w liściach bananowca

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | ryby Główny składnik | 50 zł Koszt przygotowania | kuchnia tajska Kuchnia | 1 Ilość porcji
Z aromatycznymi przyprawami
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: materiały promocyjne/PapayaSea bass w liściach bananowca

Składniki

  • 1 okoń morski
  • 15 liści świeżej kolendry
  • 4 ząbki czosnku
  • 4 szt chilli czerwone małe
  • 1  trawa cytrynowa
  • 1/3  liścia bananowca
  • 1  liść pandanusa
  •  sól, pieprz
0
0

Sposób przygotowania:

  • Okonia morskiego oczyść i oprósz solą i pieprzem.
  • Kolendrę, czosnek, chilli i trawę cytrynową pokrój bardzo drobno i obłóż przyprawami rybę.
  • W środek włóż liść pandanusa. Całość zawiń w liść bananowca i grilluj po ok. 10 minut na każdej ze stron.

***

Aromantyczne liście pandanusa wykorzystywane są w kuchni z Azji Południowo-Wschodniej jako przyprawa. Można je kupić w sklepach z żywnością azjatycką.

***

Przepis Therdponga Sungkhanimita, tajskiego kucharza pochodzącego z Północnego Wschodu Tajlandii, którego obecnie głównym zajęciem są pokazy teppanyaki w warszawskiej restauracji Papaya.

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

Knedle ze śliwkami Przepis 1262

Knedle ze śliwkami

Przepis na słodki obiad

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

Włoska potrawa w polskim wydaniu

Atletyczny kurczak Przepis 20

Atletyczny kurczak

Pomysł na lekkie drugie danie

Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

Deser z mrożonych truskawek

Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

Sarna w wielkim mieście Przepis 20

Sarna w wielkim mieście

Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

Gulasz z fasolki z zielonym chili

Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

tvnpix