zamknij

Okoń morski w liściach bananowca

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | ryby Główny składnik | 50 zł Koszt przygotowania | kuchnia tajska Kuchnia | 1 Ilość porcji
Z aromatycznymi przyprawami
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: materiały promocyjne/PapayaSea bass w liściach bananowca

Składniki

  • 1 okoń morski
  • 15 liści świeżej kolendry
  • 4 ząbki czosnku
  • 4 szt chilli czerwone małe
  • 1  trawa cytrynowa
  • 1/3  liścia bananowca
  • 1  liść pandanusa
  •  sól, pieprz
0
0

Sposób przygotowania:

  • Okonia morskiego oczyść i oprósz solą i pieprzem.
  • Kolendrę, czosnek, chilli i trawę cytrynową pokrój bardzo drobno i obłóż przyprawami rybę.
  • W środek włóż liść pandanusa. Całość zawiń w liść bananowca i grilluj po ok. 10 minut na każdej ze stron.

***

Aromantyczne liście pandanusa wykorzystywane są w kuchni z Azji Południowo-Wschodniej jako przyprawa. Można je kupić w sklepach z żywnością azjatycką.

***

Przepis Therdponga Sungkhanimita, tajskiego kucharza pochodzącego z Północnego Wschodu Tajlandii, którego obecnie głównym zajęciem są pokazy teppanyaki w warszawskiej restauracji Papaya.

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

Babka ziemniaczana Przepis 27117

Babka ziemniaczana

Podlaski specjał

Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

Kopytka Piotra Kucharskiego

Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

Gulasz z fasolki z zielonym chili

Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

Gulasz z kopytkami Przepis 197

Gulasz z kopytkami

Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

Kolorowa samba warzywna Przepis 21

Kolorowa samba warzywna

Zdrowe i pyszne danie

Knedle ze śliwkami Przepis 1262

Knedle ze śliwkami

Przepis na słodki obiad

tvnpix