zamknij

Omlet biszkoptowy z miodem

Przepis

śniadanie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | mąka Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 1 Ilość porcji
pannamadzia
Autor przepisu:
I owocem kaki
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: pannamadziaMiodowy omlet biszkoptowy

Składniki

  • 30g mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 2 białka
  • 1 żółtko
  • 1/2 łyżki miody
  • szczypta soli
  • opakowanie serka wiejskiego
  • 1/2 owocu kaki
0
0

Sposób przygotowania:

  • Owoc kaki umyj, obierz i pokrój w cienkie plasterki. Białka jajka ubij za pomocą miksera, ze szczyptą soli, na bardzo sztywną pianę.
  • Dodaj żółtko i dalej, ale już nieco wolniej, miksuj, następnie dodaj jeszcze mąkę i na samym końcu płynny miód.
  • Całość delikatnie wymieszaj, aż składniki się ze sobą połączą oraz powstanie gładka masa. Rozgrzej patelnię, delikatnie ją natłuść (u mnie: olej z orzechów arachidowych), wylej masę.
  • Smaż pod przykryciem, na małym ogniu, przez kilka minut, aż środek będzie ścięty.
  • Przewróć na drugą stronę, po czym smaż jeszcze przez chwilę (już bez przykrycia).
  • Gotowego omleta przełóż na talerz. Na omlet wyłóż serek wiejski oraz pokrojony w plasterki owoc kaki.

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

Sałatka z marynowanymi grzybami

Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

Chrupiące płatki owsiane

Pyszne i proste śniadanie

Bruschetta z fasolą
Przepis 12

Bruschetta z fasolą

Specjalność Włochów na przystawkę

Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

Gulasz z fasolki z zielonym chili

Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

Takie ciasto rozweseli każdego

Kotlety mielone na ostro Przepis 19

Kotlety mielone na ostro

Nowa wersja znanego dania

Carpaccio z buraków Kasi Klich
Przepis 66

Carpaccio z buraków Kasi Klich

Wytworna wersja pospolitego warzywa

Szaszłyki wyborne Przepis 59

Szaszłyki wyborne

Nie tylko na sezon grillowy

tvnpix