zamknij

KBR

Aktualności konkursowe GłosowaniePrzepisyZadania konkursowe i wynikiKonkurs i Nagrody

Omlet z pastą z zielonego groszku, pomarańczą i rzeżuchą

Przepis konkursowy

kolacja Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | jajka Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 1 Ilość porcji
pannamadzia
Autor przepisu: zobacz blog autora
Przepis zgłoszony do konkursu Kulinarny Blog Roku 2013
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: http://www.tastyy.blogspot.com/Omlet z pastą z zielonego groszku, pomarańczą i rzeżuchą

Składniki

  • 120g zielonego groszku (z puszki)
  • z 1/2 cytryny sok
  • 2 łyżki serka śmietankowego
  • garść orzechów włoskich
  • do smaku pieprz, sól
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka masła Lurpak Klasyczne
  • garść rzeżuchy
  • 1 pomarańcza
0
0

Sposób przygotowania:

  • Pasta z zielonego groszku: Zielony groszek wysypać na sitko i przepłukać chłodną wodą.
  • Przełożyć do miski, dodać dwie łyżki serka śmietankowego, orzechy włoskie, do tego wycisnąć sok z cytryny, przyprawić solą i pieprzem.
  • Zmiksować za pomocą blendera.
  • Omlet: Jajka wbić do miseczki i roztrzepać widelcem.
  • Doprawić solą i pieprzem. Na rozgrzanej patelni rozpuścić masło, wlać masę jajeczną i smażyć przez kilka minut z obu stron, aż do zarumienienia.
  • Gotowego omleta zdjąć na talerz, posmarować pastą z zielonego groszku i zwinąć na pół. Pomarańczę sparzyć, obrać i pokroić w plastry. Ułożyć je na wierzchu omleta. Całość posypać jeszcze rzeżuchą. Podawać od razu, na ciepło.

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

Kanapki ze smażoną makrelą

Idealne na śniadanie lub kolację

Kotlety mielone na ostro Przepis 19

Kotlety mielone na ostro

Nowa wersja znanego dania

Przysmak młodości Przepis 137

Przysmak młodości

Kanapka idealna!

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

Efektowne i proste danie

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

Sarna w wielkim mieście Przepis 20

Sarna w wielkim mieście

Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

tvnpix