Omlet z tuńczykiem i rukolą
Przepis
śniadanie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | jajka Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 1 Ilość porcjiZ dodatkiem małych pomidorów
Ugotowałem to!5
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Składniki
- 2 jajka
- garść rukoli
- sok z połowy cytryny
- sól i pieprz
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 1 łyżeczka oliwy
- 1 łyżeczka masła
- pomodorki koktajlowe
0
3
Sposób przygotowania:
- Jajka rozbij, szybko wymieszaj w misce. Posól, popieprz
- Rozpuść masło, dodaj oliwy. Jak już się podgrzeje, wylej na patelnię jajka
- Jak jajka zaczną się ścinać, dodaj tuńczyka i rukolę, polej sokiem z cytryny
- Delikatnie podważ omlet na brzegach i wyłóż na talerz
- Udekoruj przepołowionymi małymi pomidorkami
Zainspiruj nas
Komentarze (1)
Dodaj komentarz do artykułu
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
pokaż wszystkie komentarze
Uwielbiam takie połaczenie :)
- 0Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 0Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.