zamknij

Orzechowy gangster z Bronxu

Przepis

deser Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | nabiał Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 5 Ilość porcji
Autor przepisu:
Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki
Ugotowałem to!16
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
3komentarze
Autor: oficjalna strona UGOTOWANYCHOrzechowy gangster z Bronxu

Składniki

  • 375 g  masła
  • 225 g  mąki
  • 3/4 szklanki  masła orzechowego
  • 375 g  gorzkiej czekolady
  • 6 jajek
  • 150 g  brązowego cukru
  • 195 g  białego cukru
  • 1 łyżeczka  ekstraktu waniliowego
  • 1 1/2 łyżeczki  soli
0
5

Sposób przygotowania:

  • Masło orzechowe lekko podgrzej. Wymieszaj z brązowym cukrem i szczyptą soli. Odstaw.
  • Masło rozpuść z czekoladą. Jajka ubij z białym cukrem i wanilią. Mąkę wymieszaj ze szczyptą soli.
  • Przestudzoną czekoladę dodaj do jajek. Wymieszaj.
  • Dodaj do tego mąkę z solą. Masę przelej do formy o wymiarach 40 cm/26 cm.
  • Na wierzch wyłóż orzechowy twist. Delikatnie wymieszaj, aby utworzyć wzór na powierzchni ciasta. Piecz ok. 35 minut w temperaturze 180ºC.
  • Brzegi powinny być ścięte a środek lekko galaretowaty. Ciasto podawaj wystudzone.
Zainspiruj nas

Komentarze (3)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Ciasto jest obrzydliwie słodkie.

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Oscar95
      Oscar95

      To ciasto jest bardzo tłuste, bardzo słodkie i zawiera aż 6 jajek, a to bardzo dużo jak na tego typu ciasto. W dodatku te składniki dzielą się na ciasto oraz tą orzechową polewę, sosik tudzież twist. Kompletny niewypał. Z mojego punktu widzenia, strata składników.

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          a zrobiłeś chociaż?

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              Pomoc | Zasady forum
              Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

              Zobacz również

              Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

              Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

              Włoska potrawa w polskim wydaniu

              Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

              Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

              Takie ciasto rozweseli każdego

              Sarna w wielkim mieście Przepis 20

              Sarna w wielkim mieście

              Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

              Knedle ze śliwkami Przepis 1262

              Knedle ze śliwkami

              Przepis na słodki obiad

              Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

              Kanapki ze smażoną makrelą

              Idealne na śniadanie lub kolację

              Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

              Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

              Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

              Bruschetta z fasolą
              Przepis 12

              Bruschetta z fasolą

              Specjalność Włochów na przystawkę

              Puszyste ego Przepis 14

              Puszyste ego

              Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

              tvnpix