zamknij

Orzechowy gangster z Bronxu

Przepis

deser Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | nabiał Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 5 Ilość porcji
Autor przepisu:
Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki
Ugotowałem to!16
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
3komentarze
Autor: oficjalna strona UGOTOWANYCHOrzechowy gangster z Bronxu

Składniki

  • 375 g  masła
  • 225 g  mąki
  • 3/4 szklanki  masła orzechowego
  • 375 g  gorzkiej czekolady
  • 6 jajek
  • 150 g  brązowego cukru
  • 195 g  białego cukru
  • 1 łyżeczka  ekstraktu waniliowego
  • 1 1/2 łyżeczki  soli
0
5

Sposób przygotowania:

  • Masło orzechowe lekko podgrzej. Wymieszaj z brązowym cukrem i szczyptą soli. Odstaw.
  • Masło rozpuść z czekoladą. Jajka ubij z białym cukrem i wanilią. Mąkę wymieszaj ze szczyptą soli.
  • Przestudzoną czekoladę dodaj do jajek. Wymieszaj.
  • Dodaj do tego mąkę z solą. Masę przelej do formy o wymiarach 40 cm/26 cm.
  • Na wierzch wyłóż orzechowy twist. Delikatnie wymieszaj, aby utworzyć wzór na powierzchni ciasta. Piecz ok. 35 minut w temperaturze 180ºC.
  • Brzegi powinny być ścięte a środek lekko galaretowaty. Ciasto podawaj wystudzone.
Zainspiruj nas

Komentarze (3)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Ciasto jest obrzydliwie słodkie.

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Oscar95
      Oscar95

      To ciasto jest bardzo tłuste, bardzo słodkie i zawiera aż 6 jajek, a to bardzo dużo jak na tego typu ciasto. W dodatku te składniki dzielą się na ciasto oraz tą orzechową polewę, sosik tudzież twist. Kompletny niewypał. Z mojego punktu widzenia, strata składników.

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          a zrobiłeś chociaż?

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              Pomoc | Zasady forum
              Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

              Zobacz również

              Bruschetta z fasolą
              Przepis 12

              Bruschetta z fasolą

              Specjalność Włochów na przystawkę

              Sarna w wielkim mieście Przepis 20

              Sarna w wielkim mieście

              Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

              Śledzie Kasi Klich
              Przepis 34

              Śledzie Kasi Klich

              Śledź o korzennym posmaku

              Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

              Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

              Włoska potrawa w polskim wydaniu

              Wiśniowy drift Przepis 102

              Wiśniowy drift

              Sernik z sosem wiśniowym

              Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

              Chrupiące płatki owsiane

              Pyszne i proste śniadanie

              Harira by Joseph Seeletso
              Przepis 61

              Harira by Joseph Seeletso

              Odrobina Afryki w twojej kuchni

              Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

              Deser z mrożonych truskawek

              Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

              tvnpix