zamknij

Orzechowy gangster z Bronxu

Przepis

deser Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | nabiał Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 5 Ilość porcji
Autor przepisu:
Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki
Ugotowałem to!16
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
2komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: oficjalna strona UGOTOWANYCHOrzechowy gangster z Bronxu

Składniki

  • 375 g  masła
  • 225 g  mąki
  • 3/4 szklanki  masła orzechowego
  • 375 g  gorzkiej czekolady
  • 6 jajek
  • 150 g  brązowego cukru
  • 195 g  białego cukru
  • 1 łyżeczka  ekstraktu waniliowego
  • 1 1/2 łyżeczki  soli
0
5

Sposób przygotowania:

  • Masło orzechowe lekko podgrzej. Wymieszaj z brązowym cukrem i szczyptą soli. Odstaw.
  • Masło rozpuść z czekoladą. Jajka ubij z białym cukrem i wanilią. Mąkę wymieszaj ze szczyptą soli.
  • Przestudzoną czekoladę dodaj do jajek. Wymieszaj.
  • Dodaj do tego mąkę z solą. Masę przelej do formy o wymiarach 40 cm/26 cm.
  • Na wierzch wyłóż orzechowy twist. Delikatnie wymieszaj, aby utworzyć wzór na powierzchni ciasta. Piecz ok. 35 minut w temperaturze 180ºC.
  • Brzegi powinny być ścięte a środek lekko galaretowaty. Ciasto podawaj wystudzone.
Zainspiruj nas

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Oscar95
Oscar95

To ciasto jest bardzo tłuste, bardzo słodkie i zawiera aż 6 jajek, a to bardzo dużo jak na tego typu ciasto. W dodatku te składniki dzielą się na ciasto oraz tą orzechową polewę, sosik tudzież twist. Kompletny niewypał. Z mojego punktu widzenia, strata składników.

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      a zrobiłeś chociaż?

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          Pomoc | Zasady forum
          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

          Zobacz również

          Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

          Bifeki faszerowane serem feta

          Kotlety po grecku

          Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
          Przepis 22

          Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

          Podany na delikatnym puree

          Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

          Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

          Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

          Przysmak młodości Przepis 137

          Przysmak młodości

          Kanapka idealna!

          Chleb z płatkami owsianymi Przepis 172

          Chleb z płatkami owsianymi

          Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

          Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

          Kotleciki z brzoskwiniami

          Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

          Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
          Przepis 1017

          Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

          Najprostszy przepis na domową pizzę

          Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

          Burgery z musztardą i boczkiem

          W klimacie amerykańskiego baru

          tvnpix