zamknij

Orzechowy gangster z Bronxu

Przepis

deser Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | nabiał Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 5 Ilość porcji
Autor przepisu:
Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki
Ugotowałem to!16
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
3komentarze
Autor: oficjalna strona UGOTOWANYCHOrzechowy gangster z Bronxu

Składniki

  • 375 g  masła
  • 225 g  mąki
  • 3/4 szklanki  masła orzechowego
  • 375 g  gorzkiej czekolady
  • 6 jajek
  • 150 g  brązowego cukru
  • 195 g  białego cukru
  • 1 łyżeczka  ekstraktu waniliowego
  • 1 1/2 łyżeczki  soli
0
5

Sposób przygotowania:

  • Masło orzechowe lekko podgrzej. Wymieszaj z brązowym cukrem i szczyptą soli. Odstaw.
  • Masło rozpuść z czekoladą. Jajka ubij z białym cukrem i wanilią. Mąkę wymieszaj ze szczyptą soli.
  • Przestudzoną czekoladę dodaj do jajek. Wymieszaj.
  • Dodaj do tego mąkę z solą. Masę przelej do formy o wymiarach 40 cm/26 cm.
  • Na wierzch wyłóż orzechowy twist. Delikatnie wymieszaj, aby utworzyć wzór na powierzchni ciasta. Piecz ok. 35 minut w temperaturze 180ºC.
  • Brzegi powinny być ścięte a środek lekko galaretowaty. Ciasto podawaj wystudzone.
Zainspiruj nas

Komentarze (3)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Ciasto jest obrzydliwie słodkie.

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Oscar95
      Oscar95

      To ciasto jest bardzo tłuste, bardzo słodkie i zawiera aż 6 jajek, a to bardzo dużo jak na tego typu ciasto. W dodatku te składniki dzielą się na ciasto oraz tą orzechową polewę, sosik tudzież twist. Kompletny niewypał. Z mojego punktu widzenia, strata składników.

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          a zrobiłeś chociaż?

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              Pomoc | Zasady forum
              Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

              Zobacz również

              Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

              Pomidorki z karmelem i lodami

              Deserowa wersja pomidora

              Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

              Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

              Efektowne i proste danie

              Pudding z bagietki Przepis 17

              Pudding z bagietki

              Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

              Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
              Przepis 22

              Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

              Podany na delikatnym puree

              Tatar ze śledzia
              Przepis 13

              Tatar ze śledzia

              Rybna poezja na kromce pumpernikla

              Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

              Deser z mrożonych truskawek

              Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

              Grillowany ser halloumi Przepis 41

              Grillowany ser halloumi

              Najlepszy podany z figami i orzechami

              Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

              Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

              Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

              tvnpix