zamknij

Oscypek grillowany z ziołami podawany z malinowym musem

Przepis

przystawka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | nabiał Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Przystawka mistrzów
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: BBSOscypek grillowany z ziołami podawany z malinowym musem

Składniki

  • 2 sztuki po 150 g sera owczego
  •  zioła: tymianek, rozmaryn, natka pietruszki, lubczyk
  • 5 łyżek oliwy
  •  sól i pieprz
  • 200 g malin
  • 2 łyżki cukru
0
0

Sposób przygotowania:

  • Oscypka kroimy w plastry około 1,5 cm. Rozgrzewamy patelnie grillową układamy plastry sera.
  • Grillujemy na mocno rozgrzanej patelni po około 3 minuty z każdej strony.
  • Zioła płuczemy i siekamy. Do miski wlewamy oliwę solimy, posypujemy pieprzem i wsypujemy posiekane zioła. Zioła z oliwa mieszamy do policzenia składników.
  • Maliny wsypujemy do miski, dodajemy cukier i krótko miksujemy, przekładamy na sitko o drobnych oczkach i przecieramy, tak by oddzielić pestki od musu.
  • Na talerz przekładamy zioła z oliwą na nie układamy plastry sera na każdy plaster nakładamy mus.
  • Mus również możemy podać w osobnej miseczce.
Galeria foto (8)

Oscypek grillowany z ziołami podawany z malinowym musem

  • Oscypek grillowany z ziołami (1)
    Oscypek grillowany z ziołami (1)(1 z 8) Fot. BBS
  • Oscypek grillowany z ziołami (2)
    Oscypek grillowany z ziołami (2)(2 z 8) Fot. BBS
  • Oscypek grillowany z ziołami (3)
    Oscypek grillowany z ziołami (3)(3 z 8) Fot. BBS
  • Oscypek grillowany z ziołami (4)
    Oscypek grillowany z ziołami (4)(4 z 8) Fot. BBS
  • Oscypek grillowany z ziołami (6)
    Oscypek grillowany z ziołami (6)(5 z 8) Fot. BBS
  • Oscypek grillowany z ziołami (7)
    Oscypek grillowany z ziołami (7)(6 z 8) Fot. BBS
  • Oscypek grillowany z ziołami (8)
    Oscypek grillowany z ziołami (8)(7 z 8) Fot. BBS
  • Oscypek grillowany z ziołami (10)
    Oscypek grillowany z ziołami (10)(8 z 8) Fot. BBS

Przepis przygotowany na sprzęcie kuchennym Electrolux (PIEKARNIK COMBISTEAM SOUSVIDE). Dzięki niemu poznasz sekret gotowania na miarę gwiazdki Michelin. Teraz dostępny w każdym domu.

Souse-vide to próżniowa metoda długiego gotowania potraw w szczelnie zamkniętych workach plastikowych, umieszczonych w gorącej wodzie. Dzięki temu zachowujemy smak i wartości odżywcze.

 

Electrolux
Autor: materiały promocyjne Electrolux

 

Electrolux
Autor: Electrolux Electrolux
Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

Pomidorki z karmelem i lodami

Deserowa wersja pomidora

Gulasz z kopytkami Przepis 197

Gulasz z kopytkami

Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

Chleb z płatkami owsianymi Przepis 173

Chleb z płatkami owsianymi

Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

Kotleciki z brzoskwiniami

Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

Gulasz z fasolki z zielonym chili

Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

Carpaccio z buraków Kasi Klich
Przepis 66

Carpaccio z buraków Kasi Klich

Wytworna wersja pospolitego warzywa

Wiśniowy drift Przepis 102

Wiśniowy drift

Sernik z sosem wiśniowym

tvnpix