zamknij

Oscypek grillowany z ziołami podawany z malinowym musem

Przepis

przystawka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | nabiał Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Przystawka mistrzów
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: BBSOscypek grillowany z ziołami podawany z malinowym musem

Składniki

  • 2 sztuki po 150 g sera owczego
  •  zioła: tymianek, rozmaryn, natka pietruszki, lubczyk
  • 5 łyżek oliwy
  •  sól i pieprz
  • 200 g malin
  • 2 łyżki cukru
0
0

Sposób przygotowania:

  • Oscypka kroimy w plastry około 1,5 cm. Rozgrzewamy patelnie grillową układamy plastry sera.
  • Grillujemy na mocno rozgrzanej patelni po około 3 minuty z każdej strony.
  • Zioła płuczemy i siekamy. Do miski wlewamy oliwę solimy, posypujemy pieprzem i wsypujemy posiekane zioła. Zioła z oliwa mieszamy do policzenia składników.
  • Maliny wsypujemy do miski, dodajemy cukier i krótko miksujemy, przekładamy na sitko o drobnych oczkach i przecieramy, tak by oddzielić pestki od musu.
  • Na talerz przekładamy zioła z oliwą na nie układamy plastry sera na każdy plaster nakładamy mus.
  • Mus również możemy podać w osobnej miseczce.
Galeria foto (8)

Oscypek grillowany z ziołami podawany z malinowym musem

  • Oscypek grillowany z ziołami (1)
    Oscypek grillowany z ziołami (1)(1 z 8) Fot. BBS
  • Oscypek grillowany z ziołami (2)
    Oscypek grillowany z ziołami (2)(2 z 8) Fot. BBS
  • Oscypek grillowany z ziołami (3)
    Oscypek grillowany z ziołami (3)(3 z 8) Fot. BBS
  • Oscypek grillowany z ziołami (4)
    Oscypek grillowany z ziołami (4)(4 z 8) Fot. BBS
  • Oscypek grillowany z ziołami (6)
    Oscypek grillowany z ziołami (6)(5 z 8) Fot. BBS
  • Oscypek grillowany z ziołami (7)
    Oscypek grillowany z ziołami (7)(6 z 8) Fot. BBS
  • Oscypek grillowany z ziołami (8)
    Oscypek grillowany z ziołami (8)(7 z 8) Fot. BBS
  • Oscypek grillowany z ziołami (10)
    Oscypek grillowany z ziołami (10)(8 z 8) Fot. BBS

Przepis przygotowany na sprzęcie kuchennym Electrolux (PIEKARNIK COMBISTEAM SOUSVIDE). Dzięki niemu poznasz sekret gotowania na miarę gwiazdki Michelin. Teraz dostępny w każdym domu.

Souse-vide to próżniowa metoda długiego gotowania potraw w szczelnie zamkniętych workach plastikowych, umieszczonych w gorącej wodzie. Dzięki temu zachowujemy smak i wartości odżywcze.

 

Electrolux
Autor: materiały promocyjne Electrolux

 

Electrolux
Autor: Electrolux Electrolux
Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 13

Kociołek łososiowo-pomidorowy

Przepyszna zupa — do wypróbowania!

Grillowany ser halloumi Przepis 41

Grillowany ser halloumi

Najlepszy podany z figami i orzechami

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

Włoska potrawa w polskim wydaniu

Babka ziemniaczana Przepis 27117

Babka ziemniaczana

Podlaski specjał

Chleb orzechowy Przepis 112

Chleb orzechowy

Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

Knedle ze śliwkami Przepis 1262

Knedle ze śliwkami

Przepis na słodki obiad

tvnpix