zamknij

Oscypek grillowany z ziołami podawany z malinowym musem

Przepis

przystawka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | nabiał Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Przystawka mistrzów
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: BBSOscypek grillowany z ziołami podawany z malinowym musem

Składniki

  • 2 sztuki po 150 g sera owczego
  •  zioła: tymianek, rozmaryn, natka pietruszki, lubczyk
  • 5 łyżek oliwy
  •  sól i pieprz
  • 200 g malin
  • 2 łyżki cukru
0
0

Sposób przygotowania:

  • Oscypka kroimy w plastry około 1,5 cm. Rozgrzewamy patelnie grillową układamy plastry sera.
  • Grillujemy na mocno rozgrzanej patelni po około 3 minuty z każdej strony.
  • Zioła płuczemy i siekamy. Do miski wlewamy oliwę solimy, posypujemy pieprzem i wsypujemy posiekane zioła. Zioła z oliwa mieszamy do policzenia składników.
  • Maliny wsypujemy do miski, dodajemy cukier i krótko miksujemy, przekładamy na sitko o drobnych oczkach i przecieramy, tak by oddzielić pestki od musu.
  • Na talerz przekładamy zioła z oliwą na nie układamy plastry sera na każdy plaster nakładamy mus.
  • Mus również możemy podać w osobnej miseczce.
Galeria foto (8)

Oscypek grillowany z ziołami podawany z malinowym musem

  • Oscypek grillowany z ziołami (1)
    Oscypek grillowany z ziołami (1)(1 z 8) Fot. BBS
  • Oscypek grillowany z ziołami (2)
    Oscypek grillowany z ziołami (2)(2 z 8) Fot. BBS
  • Oscypek grillowany z ziołami (3)
    Oscypek grillowany z ziołami (3)(3 z 8) Fot. BBS
  • Oscypek grillowany z ziołami (4)
    Oscypek grillowany z ziołami (4)(4 z 8) Fot. BBS
  • Oscypek grillowany z ziołami (6)
    Oscypek grillowany z ziołami (6)(5 z 8) Fot. BBS
  • Oscypek grillowany z ziołami (7)
    Oscypek grillowany z ziołami (7)(6 z 8) Fot. BBS
  • Oscypek grillowany z ziołami (8)
    Oscypek grillowany z ziołami (8)(7 z 8) Fot. BBS
  • Oscypek grillowany z ziołami (10)
    Oscypek grillowany z ziołami (10)(8 z 8) Fot. BBS

Przepis przygotowany na sprzęcie kuchennym Electrolux (PIEKARNIK COMBISTEAM SOUSVIDE). Dzięki niemu poznasz sekret gotowania na miarę gwiazdki Michelin. Teraz dostępny w każdym domu.

Souse-vide to próżniowa metoda długiego gotowania potraw w szczelnie zamkniętych workach plastikowych, umieszczonych w gorącej wodzie. Dzięki temu zachowujemy smak i wartości odżywcze.

 

Electrolux
Autor: materiały promocyjne Electrolux

 

Electrolux
Autor: Electrolux Electrolux
Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Sarna w wielkim mieście Przepis 20

Sarna w wielkim mieście

Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

Chrupiące płatki owsiane

Pyszne i proste śniadanie

Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

Orzechowy gangster z Bronxu

Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

Chleb orzechowy Przepis 112

Chleb orzechowy

Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

Szaszłyki wyborne Przepis 59

Szaszłyki wyborne

Nie tylko na sezon grillowy

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

Sałatka z marynowanymi grzybami

Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

Ryba w curry Przepis 15

Ryba w curry

Indie na talerzu

tvnpix