zamknij

Owoce na cieście filo

Przepis

deser Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | owoce Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Proste i wyrafinowane
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: BBSOwoce na cieście filo

Składniki

  • 1 opakowanie ciasta filo
  • 200 g masła
  • 100 g cukru
  • 4 łyżeczki cynamonu w proszku
  • 200 g mieszanych owoców (malin, jagód, wiśni) mrożonych lub świeżych
  • 4 łyżki cukru
0
0

Sposób przygotowania:

  • Rozmróź ciasto. Roztop masło, zmieszaj cukier z cynamonem.
  • Po rozłożeniu ciasta smaruj połówki arkusza roztopionym masłem i posypuj cukrem zmieszanym z cynamonem.
  • Składaj na pół, smaruj następny arkusz posypując cukrem i cynamonem. Gdy ostatni arkusz zostanie posmarowany i złożony wstaw ciasto do gorącego piekarnika i zapiekaj aż się ze złoci.
  • Owoce posyp cukrem i podgrzej je na patelni. Po upieczeniu ciasta obłóż je owocami i podawaj.

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Harira by Joseph Seeletso
Przepis 61

Harira by Joseph Seeletso

Odrobina Afryki w twojej kuchni

Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

Pomidorki z karmelem i lodami

Deserowa wersja pomidora

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

Włoska potrawa w polskim wydaniu

Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

Chrupiące płatki owsiane

Pyszne i proste śniadanie

Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

Sałatka z marynowanymi grzybami

Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

Wiśniowy drift Przepis 102

Wiśniowy drift

Sernik z sosem wiśniowym

Sarna w wielkim mieście Przepis 20

Sarna w wielkim mieście

Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

Zupa tajska Kasi Klich
Przepis 14

Zupa tajska Kasi Klich

Ogień w gardle!

tvnpix