zamknij

Owsiane scramble z gruszką

Przepis

śniadanie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | ziarno Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 1 Ilość porcji
pannamadzia
Autor przepisu:
I makiem
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: pannamadziaOwsiane scramble z gruszką i makiem

Składniki

  • 60g płatków owsianych
  • 1 białko jajka
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • szczypta imbiru
  • szczypta soli
  • 1 łyżeczka masła
  • 1 gruszka
  • garść maku
0
1

Sposób przygotowania:

  • Płatki owsiane zalej wrzątkiem i odstaw na bok (najlepiej zrobić to na całą noc). Rano białko jajka ubij na sztywną pianę wraz ze szczyptą soli.
  • Do piany dodaj płatki owsiane, dopraw cynamonem i imbirem, delikatnie wymieszaj.
  • Na patelni rozgrzej masło. Wyłóż masę owsiano-jajeczną i smaż przez kilka minut, aż do ścięcia, co jakiś czas delikatnie mieszając. W tym czasie przygotuj również gruszkę: owoc umyj, obierz, pokrój w mniejsze kawałki, wrzuć do rondelka, podlej wodą i duś pod przykryciem.
  • Gotowe scramble wyłóż na talerz, polej musem gruszkowym, posyp makiem.

Przepis z "Dzień dobry TVN".

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Bruschetta z fasolą
Przepis 12

Bruschetta z fasolą

Specjalność Włochów na przystawkę

Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

Kotleciki z brzoskwiniami

Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

Klasyka na twoim stole

Harira by Joseph Seeletso
Przepis 61

Harira by Joseph Seeletso

Odrobina Afryki w twojej kuchni

Babka ziemniaczana Przepis 27117

Babka ziemniaczana

Podlaski specjał

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

Takie ciasto rozweseli każdego

tvnpix