zamknij

Owsianka z mlekiem, brzoskwiniami i tymiankiem

Przepis

śniadanie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | ziarno Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 1 Ilość porcji
pannamadzia
Autor przepisu:
Śniadania tylko od "pannymadzi"
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: pannamadziaOwsianka z mlekiem, brzoskwiniami i tymiankiem

Składniki

  • 50 g płatków owsianych
  • 1 szklanki mleka
  • 1/2 szklanki wody
  • 10g masła
  • 1 brzoskwinia
  • szczypta soli
  • 1 łyżeczka tymianku
  • szczypta cynamonu
  • szczypta kardamonu
  • szczypta imbiru
0
1

Sposób przygotowania:

  • Połowę mleka (połowę szklanki) i wodę wlej do rondelka, odrobinę posól, zagotuj.
  • Dodaj płatki owsiane i gotuj, aż do zgęstnienia (około 5-7 minut), co jakiś czas mieszając.
  • W między czasie dodaj masło, cynamon, kardamon, imbir i tymianek.
  • Gotową owsiankę zdejmij z ognia.
  • Przełóż do miseczki, zalej resztą mleka (u mnie: zimne), udekoruj plasterkami brzoskwini. Gotowe.
Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

Sałatka z marynowanymi grzybami

Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

Champion cyklistów Przepis 16

Champion cyklistów

Niebanalna szarlotka

Kotlety mielone na ostro Przepis 19

Kotlety mielone na ostro

Nowa wersja znanego dania

Grillowany ser halloumi Przepis 41

Grillowany ser halloumi

Najlepszy podany z figami i orzechami

Gulasz z kopytkami Przepis 197

Gulasz z kopytkami

Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

Bruschetta z fasolą
Przepis 12

Bruschetta z fasolą

Specjalność Włochów na przystawkę

Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

Kotleciki z brzoskwiniami

Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

tvnpix