Owsiany chlebek żurawinowy
Przepis
śniadanie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | ziarno Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji

Składniki
- 150g otręby owsiane
- 4 jajka
- 1 szklanka pestki słonecznika
- 1/2 szklanki suszona żurawina
- 1 łyżeczka proszek do pieczenia
Białka ubić na sztywną pianę. Resztę składników wsypać do miski i wymieszać. Delikatnie połączyć z pianą. Przełożyć do kseksówki (wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem). Piec przez godzinę w 200 stopniach (termoobieg).
Komentarze (4)
Mam wrażewnie, że czegoś brakuje w tym przepisie - jedyny mokry składnik to piana z jaj??? Zrobiłam wczoraj, niestety cały się rozsypywał, choć okruchy pyszne...
- 0Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 0Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie
Wypróbuję, bo to coś dla diabetyka, tylko zamiast żurawiny dodam pestki dyni
- 0Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 0Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie
zurawiny są z reguły słodzone, więc dla diabetyka nie bardzo.
- 0Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 0Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie
dlatego zamiast żurawiny Maargot doda pestki dyni - treść komentarza - :))
- 0Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 0Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie