zamknij

Ozór wołowy na ostro

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | wołowina Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Pyszne, duszone do miękkości mięso i warzywa
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: BBSOzór wołowy na ostro

Składniki

  • 1 kg ozora wołowego
  • 2 cebule
  • 2 pomidory
  • 1 czerwona papryka
  • 1 małe chilli
  • 100 g zielonego groszku
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu
  • 1 litr bulionu
  •  sól
  • 3-4 łyżki oleju do smażenia
0
0
  • Cebulę obierz i drobno posiekaj, pomidory pokrój w kostkę.
  • Ozór ugotuj w bulionie.
  • Cebule podsmaż na oliwie, dodaj pomidory oraz drobno posiekane chilli. Gotuj na wolnym ogniu dodając groszek, posiekaną natkę, tymianek, pieprz, czerwoną paprykę pokrojoną w kostkę.
  • Gotować na wolnym ogniu co najmniej 40 minut, ewentualnie dolewając bulionu lub wody.
  • Ostudzony ozór obierz ze skóry, pokrój w grube plastry, włóż do sosu  i gotuj jeszcze 10-15 minut.
  • Podawaj z ryżem.
Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

Takie ciasto rozweseli każdego

Ryba w curry Przepis 15

Ryba w curry

Indie na talerzu

Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

Kotleciki z brzoskwiniami

Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

Pudding z bagietki Przepis 17

Pudding z bagietki

Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Bruschetta z fasolą
Przepis 12

Bruschetta z fasolą

Specjalność Włochów na przystawkę

Przysmak młodości Przepis 137

Przysmak młodości

Kanapka idealna!

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

tvnpix