zamknij

Ozór wołowy na ostro

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | wołowina Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Pyszne, duszone do miękkości mięso i warzywa
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: BBSOzór wołowy na ostro

Składniki

  • 1 kg ozora wołowego
  • 2 cebule
  • 2 pomidory
  • 1 czerwona papryka
  • 1 małe chilli
  • 100 g zielonego groszku
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu
  • 1 litr bulionu
  •  sól
  • 3-4 łyżki oleju do smażenia
0
0
  • Cebulę obierz i drobno posiekaj, pomidory pokrój w kostkę.
  • Ozór ugotuj w bulionie.
  • Cebule podsmaż na oliwie, dodaj pomidory oraz drobno posiekane chilli. Gotuj na wolnym ogniu dodając groszek, posiekaną natkę, tymianek, pieprz, czerwoną paprykę pokrojoną w kostkę.
  • Gotować na wolnym ogniu co najmniej 40 minut, ewentualnie dolewając bulionu lub wody.
  • Ostudzony ozór obierz ze skóry, pokrój w grube plastry, włóż do sosu  i gotuj jeszcze 10-15 minut.
  • Podawaj z ryżem.
Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

Włoska potrawa w polskim wydaniu

Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

Kanapki ze smażoną makrelą

Idealne na śniadanie lub kolację

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

Podany na delikatnym puree

Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

Gulasz z fasolki z zielonym chili

Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Chleb z płatkami owsianymi Przepis 173

Chleb z płatkami owsianymi

Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

Deser z mrożonych truskawek

Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

Pudding z bagietki Przepis 17

Pudding z bagietki

Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

tvnpix