zamknij

Ozór wołowy na ostro

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | wołowina Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Pyszne, duszone do miękkości mięso i warzywa
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: BBSOzór wołowy na ostro

Składniki

  • 1 kg ozora wołowego
  • 2 cebule
  • 2 pomidory
  • 1 czerwona papryka
  • 1 małe chilli
  • 100 g zielonego groszku
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu
  • 1 litr bulionu
  •  sól
  • 3-4 łyżki oleju do smażenia
0
0
  • Cebulę obierz i drobno posiekaj, pomidory pokrój w kostkę.
  • Ozór ugotuj w bulionie.
  • Cebule podsmaż na oliwie, dodaj pomidory oraz drobno posiekane chilli. Gotuj na wolnym ogniu dodając groszek, posiekaną natkę, tymianek, pieprz, czerwoną paprykę pokrojoną w kostkę.
  • Gotować na wolnym ogniu co najmniej 40 minut, ewentualnie dolewając bulionu lub wody.
  • Ostudzony ozór obierz ze skóry, pokrój w grube plastry, włóż do sosu  i gotuj jeszcze 10-15 minut.
  • Podawaj z ryżem.
Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Kolorowa samba warzywna Przepis 21

Kolorowa samba warzywna

Zdrowe i pyszne danie

Przysmak młodości Przepis 137

Przysmak młodości

Kanapka idealna!

Harira by Joseph Seeletso
Przepis 61

Harira by Joseph Seeletso

Odrobina Afryki w twojej kuchni

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

Podany na delikatnym puree

Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

Orzechowy gangster z Bronxu

Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Sarna w wielkim mieście Przepis 20

Sarna w wielkim mieście

Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

tvnpix