zamknij

Ozór wołowy na ostro

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | wołowina Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Pyszne, duszone do miękkości mięso i warzywa
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: BBSOzór wołowy na ostro

Składniki

  • 1 kg ozora wołowego
  • 2 cebule
  • 2 pomidory
  • 1 czerwona papryka
  • 1 małe chilli
  • 100 g zielonego groszku
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu
  • 1 litr bulionu
  •  sól
  • 3-4 łyżki oleju do smażenia
0
0
  • Cebulę obierz i drobno posiekaj, pomidory pokrój w kostkę.
  • Ozór ugotuj w bulionie.
  • Cebule podsmaż na oliwie, dodaj pomidory oraz drobno posiekane chilli. Gotuj na wolnym ogniu dodając groszek, posiekaną natkę, tymianek, pieprz, czerwoną paprykę pokrojoną w kostkę.
  • Gotować na wolnym ogniu co najmniej 40 minut, ewentualnie dolewając bulionu lub wody.
  • Ostudzony ozór obierz ze skóry, pokrój w grube plastry, włóż do sosu  i gotuj jeszcze 10-15 minut.
  • Podawaj z ryżem.
Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Chleb z płatkami owsianymi Przepis 173

Chleb z płatkami owsianymi

Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

Knedle ze śliwkami Przepis 1262

Knedle ze śliwkami

Przepis na słodki obiad

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

Podany na delikatnym puree

Carpaccio z buraków Kasi Klich
Przepis 66

Carpaccio z buraków Kasi Klich

Wytworna wersja pospolitego warzywa

Champion cyklistów Przepis 16

Champion cyklistów

Niebanalna szarlotka

Szaszłyki wyborne Przepis 59

Szaszłyki wyborne

Nie tylko na sezon grillowy

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

tvnpix