zamknij

Pan bagnat, czyli kanapka nicejska

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | ryby Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia francuska Kuchnia | 2 Ilość porcji
Przysmak z południowej Europy
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Tomasz Urbanek/EAST NEWS/Dzień Dobry TVNPan bagnat

Składniki

  • 2 okrągłe bułeczki
  • 2 pomidory malinowe
  • 1 pęczek młodej cebuli
  • 1 zielona papryka
  • kawałek młodej rzepy
  • puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 4 fileciki anchois
  • 4 czarne oliwki
  • pęczek świeżej bazylii
  • 2 jajka na twardo
  • 1 ząbek czosnku
0
0
  • Wszystkie warzywa pokrój w cienkie plastry.
  • Przekrój bułeczki na pół.
  • Posmaruj każdą połowę bułeczki oliwą z oliwek i dodaj odrobinę czosnku wyciśniętego przez praskę.
  • Na jedną połowę bułki najpierw połóż plastry z pomidorami, następnie warstwowo – zieloną paprykę, cebulę, rzepę, tuńczyka, jajko, anchois i oliwki.
  • Na koniec dodaj liście bazylii i zamknij kanapkę.
Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

Efektowne i proste danie

Babka ziemniaczana Przepis 27117

Babka ziemniaczana

Podlaski specjał

Carpaccio z buraków Kasi Klich
Przepis 66

Carpaccio z buraków Kasi Klich

Wytworna wersja pospolitego warzywa

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

Kotleciki z brzoskwiniami

Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

Gulasz z fasolki z zielonym chili

Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

Chrupiące płatki owsiane

Pyszne i proste śniadanie

Harira by Joseph Seeletso
Przepis 61

Harira by Joseph Seeletso

Odrobina Afryki w twojej kuchni

tvnpix