zamknij

Pan bagnat, czyli kanapka nicejska

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | ryby Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia francuska Kuchnia | 2 Ilość porcji
Przysmak z południowej Europy
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: Tomasz Urbanek/EAST NEWS/Dzień Dobry TVNPan bagnat

Składniki

  • 2 okrągłe bułeczki
  • 2 pomidory malinowe
  • 1 pęczek młodej cebuli
  • 1 zielona papryka
  • kawałek młodej rzepy
  • puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 4 fileciki anchois
  • 4 czarne oliwki
  • pęczek świeżej bazylii
  • 2 jajka na twardo
  • 1 ząbek czosnku
0
0
  • Wszystkie warzywa pokrój w cienkie plastry.
  • Przekrój bułeczki na pół.
  • Posmaruj każdą połowę bułeczki oliwą z oliwek i dodaj odrobinę czosnku wyciśniętego przez praskę.
  • Na jedną połowę bułki najpierw połóż plastry z pomidorami, następnie warstwowo – zieloną paprykę, cebulę, rzepę, tuńczyka, jajko, anchois i oliwki.
  • Na koniec dodaj liście bazylii i zamknij kanapkę.
Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Gulasz z kopytkami Przepis 197

Gulasz z kopytkami

Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

Podany na delikatnym puree

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

Ryba w curry Przepis 15

Ryba w curry

Indie na talerzu

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

Zupa tajska Kasi Klich
Przepis 14

Zupa tajska Kasi Klich

Ogień w gardle!

Champion cyklistów Przepis 16

Champion cyklistów

Niebanalna szarlotka

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

tvnpix