zamknij

Panzanella

Przepis

sałatka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia włoska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Letnia sałatka toskańska
Ugotowałem to!4
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Anna UrbańskaPanzanella, letnia sałatka toskańska

Składniki

  • 1 biały chleb
  • 250 g pomidorów
  • 1 mała papryka czerwona
  • 1 mała papryka żółta
  • 1 mała papryka zielona
  • 1 ogórek zielony
  • 1 czerowna cebula
  • 1 mały por
  • 1 mały pęczek pietruszki
  •  świeża bazylia
  •  ocet winny do smaku
  •  oliwa z oliwek do smaku
0
3

 

Sposób przygotowania:

  • Umyj wszystkie warzywa
  • Pokrój chleb ze skórki, pokrój miąższ na grube kromki a następnie w dużą kostkę
  • Pokrój pomidory, papryki i ogórki w średniej wielkości kostkę
  • Pietruszkę i bazylię drobno posiekaj, zostaw kilka listków do dekoracji
  • Połącz wszystkie składniki w dużej misce, dobrze wymieszaj doprawiając solą, pieprzem, octem winnym i oliwą z oliwek
  • Włoż do lodówki na kilka chwil, aby składniki przeszły sobą, podawaj Panzanellę zimną ozdobioną listkiem bazylii i pietruszki

 

Prowadzący warsztaty kulinarne oraz autor przepisów Tomasz Michalec.

Przepis pochodzi z akademii kulinarnej SPOT. w Poznaniu. To niezwykłe miejsce na mapie Polski, które warto odwiedzić.

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Harira by Joseph Seeletso
Przepis 61

Harira by Joseph Seeletso

Odrobina Afryki w twojej kuchni

Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

Pomidorki z karmelem i lodami

Deserowa wersja pomidora

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

Włoska potrawa w polskim wydaniu

Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

Chrupiące płatki owsiane

Pyszne i proste śniadanie

Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

Sałatka z marynowanymi grzybami

Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

Wiśniowy drift Przepis 102

Wiśniowy drift

Sernik z sosem wiśniowym

Sarna w wielkim mieście Przepis 20

Sarna w wielkim mieście

Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

Zupa tajska Kasi Klich
Przepis 14

Zupa tajska Kasi Klich

Ogień w gardle!

tvnpix