zamknij

Panzanella

Przepis

sałatka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia włoska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Letnia sałatka toskańska
Ugotowałem to!4
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: Anna UrbańskaPanzanella, letnia sałatka toskańska

Składniki

  • 1 biały chleb
  • 250 g pomidorów
  • 1 mała papryka czerwona
  • 1 mała papryka żółta
  • 1 mała papryka zielona
  • 1 ogórek zielony
  • 1 czerowna cebula
  • 1 mały por
  • 1 mały pęczek pietruszki
  •  świeża bazylia
  •  ocet winny do smaku
  •  oliwa z oliwek do smaku
0
3

 

Sposób przygotowania:

  • Umyj wszystkie warzywa
  • Pokrój chleb ze skórki, pokrój miąższ na grube kromki a następnie w dużą kostkę
  • Pokrój pomidory, papryki i ogórki w średniej wielkości kostkę
  • Pietruszkę i bazylię drobno posiekaj, zostaw kilka listków do dekoracji
  • Połącz wszystkie składniki w dużej misce, dobrze wymieszaj doprawiając solą, pieprzem, octem winnym i oliwą z oliwek
  • Włoż do lodówki na kilka chwil, aby składniki przeszły sobą, podawaj Panzanellę zimną ozdobioną listkiem bazylii i pietruszki

 

Prowadzący warsztaty kulinarne oraz autor przepisów Tomasz Michalec.

Przepis pochodzi z akademii kulinarnej SPOT. w Poznaniu. To niezwykłe miejsce na mapie Polski, które warto odwiedzić.

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

Deser z mrożonych truskawek

Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

Chleb orzechowy Przepis 112

Chleb orzechowy

Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

Kotlety mielone na ostro Przepis 19

Kotlety mielone na ostro

Nowa wersja znanego dania

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

Bruschetta z fasolą
Przepis 12

Bruschetta z fasolą

Specjalność Włochów na przystawkę

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

Podany na delikatnym puree

Zupa tajska Kasi Klich
Przepis 14

Zupa tajska Kasi Klich

Ogień w gardle!

tvnpix