Papardelle ze strączkami i szynką parmeńską
Przepis
drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia włoska Kuchnia | 4 Ilość porcjiProsty makaron w 30 min.
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Składniki
- 100 g mrożnego zielonego groszku
- 100 g fasolki szpragowej mrożonej
- 100 g bobu (mrożonego)
- 400 g makaronu papardelle
- 1 mała cebulka
- 2 ząbki czosnku
- 6 plastrów szynki parmeńskiej
- 50 ml oliwy z oliwek
- 2 łyżki masła
- kilka gałązek tymianku
- sól
- pieprz
0
0
Sposób przygotowania:
- Do garnka wlej 4 l wody, posól ją łyżeczką soli i zagotuj.
- Posiekaną cebulę i czosnek podduś na patelni na oliwie z masłem, aż będą miękkie, dodaj pokrojoną w paski szynkę i tymianek.
- Później wrzuć strączki i znowu duś do miękkości.
- Pod koniec całość przypraw solą i pieprzem.
- Ugotowany makaron podawaj z sosem (chwilę jeszcze smaż).
Przepis z programu "Dzień Dobry TVN".
Zainspiruj nas
Komentarze (0)
Dodaj komentarz do artykułu
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
pokaż wszystkie komentarze
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.