zamknij

Papardelle ze strączkami i szynką parmeńską

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia włoska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Prosty makaron w 30 min.
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: East News/DDTVNPapardelle ze strączkami i szynką parmeńską

Składniki

  • 100 g mrożnego zielonego groszku
  • 100 g fasolki szpragowej mrożonej
  • 100 g bobu (mrożonego)
  • 400 g makaronu papardelle
  • 1 mała cebulka
  • 2 ząbki czosnku
  • 6 plastrów szynki parmeńskiej
  • 50 ml oliwy z oliwek
  • 2 łyżki masła
  • kilka gałązek tymianku
  •  sól
  •  pieprz
0
0

 

Sposób przygotowania:

  • Do garnka wlej 4 l wody, posól ją łyżeczką soli i zagotuj.
  • Posiekaną cebulę i czosnek podduś na patelni na oliwie z masłem, aż będą miękkie, dodaj pokrojoną w paski szynkę i tymianek.
  • Później wrzuć strączki i znowu duś do miękkości.
  • Pod koniec całość przypraw solą i pieprzem.
  • Ugotowany makaron podawaj z sosem (chwilę jeszcze smaż).

Przepis z programu "Dzień Dobry TVN".

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

Szaszłyki wyborne Przepis 59

Szaszłyki wyborne

Nie tylko na sezon grillowy

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

Gulasz z kopytkami Przepis 197

Gulasz z kopytkami

Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

Kopytka Piotra Kucharskiego

Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

Bruschetta z fasolą
Przepis 12

Bruschetta z fasolą

Specjalność Włochów na przystawkę

tvnpix