zamknij

Papryki nadziewane quinoa i fetą

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Ostra przekąska
Ugotowałem to!2
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: Tata Studio/Arkadiusz ŚcichockiPapryki nadziewane quinoa i fetą

Składniki

  • 2 papryki
  • 1/2 kubka quinoi
  • 85 g serka feta
  • 2 łyżeczki pasty harissa
  • pół pęczka natki pietruszki
  •  sól, pieprz
0
2

 

Sposób przygotowania:

  • Dziel paprykę, wybierz gniazda nasienne.
  • Gotuj quinoę wg instrukcji obsługi.
  • Odstaw żeby wystygła.
  • Pokrój pietruszkę i ser.
  • Wymieszaj quinoę z fetą, harissą, pietruszką, posól i popieprz do smaku.
  • Podpiecz paprykę w 180C aż zmięknie, wyjmij i napełnij  papryki.

*harissa to ostra pasta pochodząca z Afryki Północnej, a w szczególności z Tunezji, przyrządzana z papryki chili i czosnku z dodatkiem odrobiny kolendry, kminku zwyczajnego, kminu rzymskiego oraz oliwy.

Autor: Melania Kozyra

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

Gulasz z fasolki z zielonym chili

Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

Szaszłyki wyborne Przepis 59

Szaszłyki wyborne

Nie tylko na sezon grillowy

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Chleb orzechowy Przepis 112

Chleb orzechowy

Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

Orzechowy gangster z Bronxu

Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

tvnpix