zamknij

Parówki w cieście

Przepis

przystawka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Autor przepisu:
Zobaczcie przepis naszego użytkownika "MojaCalabria"!
Ugotowałem to!2
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz

Składniki

  • 4 parowki drobiowe(paluszki)
  • 1 ciasto francuskie swieze
0
6

Sposób przygotowania:

  • Rozkładamy płat ciasta francuskiego i dzielimy go na 12 małych prostokątów. Parówki przekrawamy uzyskując 12 porcji.
  • Każdą z nich kładziemy na środek dluższej części prosokąta ciasta i zawijamy do środka. Wystające części ciasta dociskamy i skręcamy w przeciwnych kierunkach, tworząc ksztalt "cukierka w papierku". Ukladamy parówki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy rozmąconym jajkiem i pieczemy w temperaturze 190 stopni C przez 20 min. Podajemy gorące. Smacznego!
Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
mama14

Przepis jest świetny . Szybka przekąska dla całej rodziny. Ja do środka daję jeszcze ser żółty.......

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Kolorowa samba warzywna Przepis 21

      Kolorowa samba warzywna

      Zdrowe i pyszne danie

      Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

      Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

      Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

      Grillowany ser halloumi Przepis 41

      Grillowany ser halloumi

      Najlepszy podany z figami i orzechami

      Przysmak młodości Przepis 137

      Przysmak młodości

      Kanapka idealna!

      Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

      Gulasz z fasolki z zielonym chili

      Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

      Kotlety mielone na ostro Przepis 19

      Kotlety mielone na ostro

      Nowa wersja znanego dania

      Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

      Sałatka z marynowanymi grzybami

      Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

      Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

      Deser z mrożonych truskawek

      Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

      tvnpix