zamknij

Parówki w cieście

Przepis

przystawka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Autor przepisu:
Zobaczcie przepis naszego użytkownika "MojaCalabria"!
Ugotowałem to!2
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj

Składniki

  • 4 parowki drobiowe(paluszki)
  • 1 ciasto francuskie swieze
0
6

Sposób przygotowania:

  • Rozkładamy płat ciasta francuskiego i dzielimy go na 12 małych prostokątów. Parówki przekrawamy uzyskując 12 porcji.
  • Każdą z nich kładziemy na środek dluższej części prosokąta ciasta i zawijamy do środka. Wystające części ciasta dociskamy i skręcamy w przeciwnych kierunkach, tworząc ksztalt "cukierka w papierku". Ukladamy parówki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy rozmąconym jajkiem i pieczemy w temperaturze 190 stopni C przez 20 min. Podajemy gorące. Smacznego!
Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
mama14

Przepis jest świetny . Szybka przekąska dla całej rodziny. Ja do środka daję jeszcze ser żółty.......

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

      Deser z mrożonych truskawek

      Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

      Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

      Kanapki ze smażoną makrelą

      Idealne na śniadanie lub kolację

      Champion cyklistów Przepis 16

      Champion cyklistów

      Niebanalna szarlotka

      Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

      Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

      Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

      Atletyczny kurczak Przepis 20

      Atletyczny kurczak

      Pomysł na lekkie drugie danie

      Bruschetta z fasolą
      Przepis 12

      Bruschetta z fasolą

      Specjalność Włochów na przystawkę

      Knedle ze śliwkami Przepis 1262

      Knedle ze śliwkami

      Przepis na słodki obiad

      Sarna w wielkim mieście Przepis 20

      Sarna w wielkim mieście

      Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

      tvnpix