zamknij

Pascha

Przepis

deser Rodzaj dania | proste Poziom trundności | powyżej 3 godz. Czas przygotowania | ser biały Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Piotr  Kucharski
Autor przepisu:
Z migdałami i wanilią
Ugotowałem to!4
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: Studioo Małgorzata KujdaPascha

Składniki

  • 600 g tłustego twarogu
  • 100 g cukru pudru
  • 1 garść  sparzonych migdałów
  • 1 laska  wanilii
  • 150 ml śmietany kremówki
  • 3 żółtka
  • 120 g miękkiego masła
  • 1 garść rodzynek
  • 1 garść kandyzowanych owoców
  • bakalie do dekoracji
0
0

Sposób przygotowania:

  • Twaróg przełoż do czystej gazy i powie na 5-6 godzin aby ociekła serwatka
  • Twaróg wymieszaj z cukrem, posiekanymi migdałami, nasionami wydrążonymi z laski wanilii
  • Dodaj śmietanę, żółtka oraz masło. Wszystko dokładnie wymieszaj aż uzyskasz kremową konsystencję. Dodaj rodzynki i kandyzowane owoce, wymieszać
  • Formę np. czystą doniczkę wyłóż gazą. Do środka nałóż masę. Przykryj wystającymi rogami gazy, przykryj małym talerzykiem i obciąż słoikiem z wodą. Wstaw do lodówki na noc
  • Wyjmij z formy, ściągnij gazę i udekoruj bakaliami
Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Harira by Joseph Seeletso
Przepis 61

Harira by Joseph Seeletso

Odrobina Afryki w twojej kuchni

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

Włoska potrawa w polskim wydaniu

Chleb orzechowy Przepis 112

Chleb orzechowy

Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

Pudding z bagietki Przepis 17

Pudding z bagietki

Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

Kopytka Piotra Kucharskiego

Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

tvnpix