zamknij

Pasta aglio e olio

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | makaron Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia włoska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Lekki, pyszny makaron do przygotowania na teraz!
Ugotowałem to!75
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
41komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj

Składniki

  • 500 g makaronu spaghetti
  • 3-4 ząbki czosnku
  • pęczek natki pietruszki
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 100 g parmezan
  • do smaku sól
0
73

Sposób przygotowania:

W osolonej wodzie ugotuj spaghetti al dente. Obierz czosnek i pokrój w cienkie plasterki. Umyj natkę pietruszki, osusz i oberwij z liści. Posiekaj listki w cienkie paski. Rozgrzej oliwę na patelni i usmaż czosnek aż nabierze złotego koloru. Dopraw solą, pieprzem, a następnie dodaj odcedzony wcześniej makaron. Dodaj natkę pietruszki i dokładnie wymieszaj. Podawaj posypane startym parmezanem.

Zainspiruj nas

Zobacz również

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

Kolorowa samba warzywna Przepis 21

Kolorowa samba warzywna

Zdrowe i pyszne danie

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

Podany na delikatnym puree

Carpaccio z buraków Kasi Klich
Przepis 66

Carpaccio z buraków Kasi Klich

Wytworna wersja pospolitego warzywa

Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

Kanapki ze smażoną makrelą

Idealne na śniadanie lub kolację

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

Pomidorki z karmelem i lodami

Deserowa wersja pomidora

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

tvnpix