zamknij

Pasta indyjska

Przepis

przystawka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | soczewica Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | kuchnia indyjska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Stwórz hinduski klimat w swojej kuchni
Ugotowałem to!4
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: RiverWoodPasta indyjska

Składniki

  • 1 szklanka  soczewicy zielonej
  • 2 szklanki  bulionu warzywnego
  • ¼ kostki masła
  • 2 czerwone cebule
  • 2 ząbki  czosnku
  • 1 łyżeczka musztardy rosyjskiej
  • 1 łyżeczka śmietany 18%
  • 2 łyżki  posiekanej natki pietruszki
  • do smaku pieprz ziołowy, sól morska
0
1

Sposób przygotowania:

Obraną i posiekaną cebulę zeszklij z czosnkiem na maśle. Zalej soczewicę gorącym bulionem i po ok. 50 minutach zagotuj. Ostudź i połącz z cebulą, czosnkiem i musztardą. Dokładnie zmiksuj blenderem.
Całość wymieszaj z natką i śmietaną. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj na krążkach z chleba razowego lub krakersach.

Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
ursi5

Muszę sprawdzić, czy wizualnie nie sprawdzi się lepiej, jeśli zastosuję czerwoną soczewicę.

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Śledzie Kasi Klich
      Przepis 34

      Śledzie Kasi Klich

      Śledź o korzennym posmaku

      Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

      Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

      Takie ciasto rozweseli każdego

      Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
      Przepis 22

      Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

      Podany na delikatnym puree

      Wiśniowy drift Przepis 102

      Wiśniowy drift

      Sernik z sosem wiśniowym

      Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

      Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

      Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

      Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

      Sałatka z marynowanymi grzybami

      Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

      Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

      Deser z mrożonych truskawek

      Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

      Harira by Joseph Seeletso
      Przepis 61

      Harira by Joseph Seeletso

      Odrobina Afryki w twojej kuchni

      tvnpix