zamknij

Pasta indyjska

Przepis

przystawka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | soczewica Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | kuchnia indyjska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Stwórz hinduski klimat w swojej kuchni
Ugotowałem to!4
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: RiverWoodPasta indyjska

Składniki

  • 1 szklanka  soczewicy zielonej
  • 2 szklanki  bulionu warzywnego
  • ¼ kostki masła
  • 2 czerwone cebule
  • 2 ząbki  czosnku
  • 1 łyżeczka musztardy rosyjskiej
  • 1 łyżeczka śmietany 18%
  • 2 łyżki  posiekanej natki pietruszki
  • do smaku pieprz ziołowy, sól morska
0
1

Sposób przygotowania:

Obraną i posiekaną cebulę zeszklij z czosnkiem na maśle. Zalej soczewicę gorącym bulionem i po ok. 50 minutach zagotuj. Ostudź i połącz z cebulą, czosnkiem i musztardą. Dokładnie zmiksuj blenderem.
Całość wymieszaj z natką i śmietaną. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj na krążkach z chleba razowego lub krakersach.

Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
ursi5

Muszę sprawdzić, czy wizualnie nie sprawdzi się lepiej, jeśli zastosuję czerwoną soczewicę.

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Atletyczny kurczak Przepis 20

      Atletyczny kurczak

      Pomysł na lekkie drugie danie

      Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

      Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

      Efektowne i proste danie

      Puszyste ego Przepis 14

      Puszyste ego

      Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

      Chleb z płatkami owsianymi Przepis 172

      Chleb z płatkami owsianymi

      Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

      Carpaccio z buraków Kasi Klich
      Przepis 66

      Carpaccio z buraków Kasi Klich

      Wytworna wersja pospolitego warzywa

      Gulasz z kopytkami Przepis 197

      Gulasz z kopytkami

      Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

      Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

      Kanapki ze smażoną makrelą

      Idealne na śniadanie lub kolację

      Śledzie Kasi Klich
      Przepis 34

      Śledzie Kasi Klich

      Śledź o korzennym posmaku

      tvnpix