zamknij

Pasta z bobu

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Dodatek do chleba i mięsa
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Pasta z bobu
Autor: g.łapanowski/m.kwasek/j.kloskowski "Łapanowski smakuje", cz.2

Składniki

  • 250 g świeżego bobu
  • 2- 3 łyżki dobrej oliwy
  • 1-2 ząbki czosnku
  •  sok z 1 cytryny
  • kilka gałązek natki pietruszki
  •  sól, czarny pieprz
0
0

 

Przepis inspirowany podróżą Grzegorza Łapanowskiego do Jerozolimy.

Sposób przygotowania:

  • Bób ugotuj do miękkości w lekko osolonej wodzie.
  • Obierz ze skórki.
  • Wrzuć do blendera. Dodaj oliwę ,czosnek, sok z cytryny i posiekaną natkę pietruszki.
  • Miksuj do uzyskania gładkiej pasty.
  • Dopraw do smaku solą i pieprzem.

 

Autor: Grzegorz Łapanowski

Foto: Arkadiusz Ścichocki (Tata studio)

______________________________________________________

Zobacz pierwszą część "Łapanowski smakuje".

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Pudding z bagietki Przepis 17

Pudding z bagietki

Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

Kotlety mielone na ostro Przepis 19

Kotlety mielone na ostro

Nowa wersja znanego dania

Knedle ze śliwkami Przepis 1262

Knedle ze śliwkami

Przepis na słodki obiad

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

Przysmak młodości Przepis 137

Przysmak młodości

Kanapka idealna!

Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

Krem z brokułów z łososiem

Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

tvnpix