zamknij

Pasta z marynowanych papryk i fety

Przepis

sos Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
No nachosów i chipsów
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Janek PaszkowskiPasta z marynowanych papryk i fety

Składniki

  • 1 duży słoik marynowanych papryk (najlepiej domowych)
  •  oliwa z oliwek
  • 2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę
  • 1 łyżka miodu
  • 1/2 opakowania opakowania dobrej fety
  • 1/2  papryczki chilli, drobno posiekanej lub kilka kropli czosnkowego sosu TABASCO (opcjonalnie)
  •  sól morska
  •  świeżo zmielony czarny pieprz
0
0

 

Sposób przygotowania:

Przepis na 4 porcje.

  • Papryki odsącz z zalewy i z grubsza pokrój.
  • Przełóż do miski i dodaj do nich miód, większą część fety, przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekane chilli lub tabasco.
  • Chwyć w rękę blender i zacznij miksować :)
  • Stopniowo dolewaj do środka oliwę z oliwek i kiedy całość będzie miała konsystencję smakowitej pasty, przestań.
  • Dopraw do smaku solą i pieprzem i odstaw w chłodne miejsce, aby smaki nabrały charakteru.
  • Na końcu pokrusz całość resztą fety i podawaj!

Idealny dodatek do czego tylko chcesz - mięska, ryby, makaronu, warzyw, nachosów. PYSZNIE!

Autor przepisu i zdjęcia: Janek Paszkowski >>> zajrzyj na blog kuchniabasowa.blogspot.com

 


Zainspiruj nas

Zobacz również

Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

Burgery z musztardą i boczkiem

W klimacie amerykańskiego baru

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Babka ziemniaczana Przepis 27117

Babka ziemniaczana

Podlaski specjał

Knedle ze śliwkami Przepis 1262

Knedle ze śliwkami

Przepis na słodki obiad

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

Zupa tajska Kasi Klich
Przepis 14

Zupa tajska Kasi Klich

Ogień w gardle!

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

Sarna w wielkim mieście Przepis 20

Sarna w wielkim mieście

Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

tvnpix