zamknij

Pasta z marynowanych papryk i fety

Przepis

sos Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
No nachosów i chipsów
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Autor: Janek PaszkowskiPasta z marynowanych papryk i fety

Składniki

  • 1 duży słoik marynowanych papryk (najlepiej domowych)
  •  oliwa z oliwek
  • 2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę
  • 1 łyżka miodu
  • 1/2 opakowania opakowania dobrej fety
  • 1/2  papryczki chilli, drobno posiekanej lub kilka kropli czosnkowego sosu TABASCO (opcjonalnie)
  •  sól morska
  •  świeżo zmielony czarny pieprz
0
0

 

Sposób przygotowania:

Przepis na 4 porcje.

  • Papryki odsącz z zalewy i z grubsza pokrój.
  • Przełóż do miski i dodaj do nich miód, większą część fety, przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekane chilli lub tabasco.
  • Chwyć w rękę blender i zacznij miksować :)
  • Stopniowo dolewaj do środka oliwę z oliwek i kiedy całość będzie miała konsystencję smakowitej pasty, przestań.
  • Dopraw do smaku solą i pieprzem i odstaw w chłodne miejsce, aby smaki nabrały charakteru.
  • Na końcu pokrusz całość resztą fety i podawaj!

Idealny dodatek do czego tylko chcesz - mięska, ryby, makaronu, warzyw, nachosów. PYSZNIE!

Autor przepisu i zdjęcia: Janek Paszkowski >>> zajrzyj na blog kuchniabasowa.blogspot.com

 


Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

ładnie ubrany talerz a nie
wiem jak smakuje

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Grillowany ser halloumi Przepis 41

      Grillowany ser halloumi

      Najlepszy podany z figami i orzechami

      Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

      Deser z mrożonych truskawek

      Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

      Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
      Przepis 22

      Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

      Podany na delikatnym puree

      Kaczka pływaczka Przepis 30

      Kaczka pływaczka

      Kaczka i ziemniaki na słodko

      Zupa tajska Kasi Klich
      Przepis 14

      Zupa tajska Kasi Klich

      Ogień w gardle!

      Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

      Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

      Włoska potrawa w polskim wydaniu

      Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

      Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

      Takie ciasto rozweseli każdego

      Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

      Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

      Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

      tvnpix