zamknij

Pasta z marynowanych papryk i fety

Przepis

sos Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
No nachosów i chipsów
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Autor: Janek PaszkowskiPasta z marynowanych papryk i fety

Składniki

  • 1 duży słoik marynowanych papryk (najlepiej domowych)
  •  oliwa z oliwek
  • 2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę
  • 1 łyżka miodu
  • 1/2 opakowania opakowania dobrej fety
  • 1/2  papryczki chilli, drobno posiekanej lub kilka kropli czosnkowego sosu TABASCO (opcjonalnie)
  •  sól morska
  •  świeżo zmielony czarny pieprz
0
0

 

Sposób przygotowania:

Przepis na 4 porcje.

  • Papryki odsącz z zalewy i z grubsza pokrój.
  • Przełóż do miski i dodaj do nich miód, większą część fety, przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekane chilli lub tabasco.
  • Chwyć w rękę blender i zacznij miksować :)
  • Stopniowo dolewaj do środka oliwę z oliwek i kiedy całość będzie miała konsystencję smakowitej pasty, przestań.
  • Dopraw do smaku solą i pieprzem i odstaw w chłodne miejsce, aby smaki nabrały charakteru.
  • Na końcu pokrusz całość resztą fety i podawaj!

Idealny dodatek do czego tylko chcesz - mięska, ryby, makaronu, warzyw, nachosów. PYSZNIE!

Autor przepisu i zdjęcia: Janek Paszkowski >>> zajrzyj na blog kuchniabasowa.blogspot.com

 


Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

ładnie ubrany talerz a nie
wiem jak smakuje

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

      Kanapki ze smażoną makrelą

      Idealne na śniadanie lub kolację

      Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

      Deser z mrożonych truskawek

      Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

      Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

      Gulasz z fasolki z zielonym chili

      Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

      Carpaccio z buraków Kasi Klich
      Przepis 66

      Carpaccio z buraków Kasi Klich

      Wytworna wersja pospolitego warzywa

      Atletyczny kurczak Przepis 20

      Atletyczny kurczak

      Pomysł na lekkie drugie danie

      Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

      Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

      Włoska potrawa w polskim wydaniu

      Champion cyklistów Przepis 16

      Champion cyklistów

      Niebanalna szarlotka

      Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

      Bifeki faszerowane serem feta

      Kotlety po grecku

      tvnpix