zamknij

Pasta ze szparagów

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | szparagi Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Wiosna w kuchni Pięciu Przemian
Ugotowałem to!5
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
2komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: "Wiosna Pięciu Przemian" Anna CzelejPasta ze szparagów

Składniki

  •  wrzątek
  • 1 łyżka  koperku
  • 1/2 pęczka zielonych szparagów
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżka majonezu
  • 50 g orzeszków piniowych
  • 1 ząbek czosnku
  • kilka liści  świeżej bazylii
  • 1 gałązka świeżego rozmarynu
  • 40 g parmezanu
  •  sól
  • 2 listki melisy
0
2

 

Sposób przygotowania:

  • Szparagi wrzuć do wrzątku, gotuj 5 minut, odcedź i ostudź
  • Do salaterki wsyp posiekany koperek, dodaj pokrojone, ugotowane szparagi, oliwę, majonez, orzeszki piniowe, posiekany czosnek, bazylię i rozmaryn
  • Dodać starty parmezan, sól, melisę
  • Wszystkie składniki zmiksuj na gładką masę
  • Podawaj do chleba i podpłomyków

Zobacz, co oznaczają litery w liście przepisów. Więcej o kuchni Pięciu Przemian w książce:

O - Przemiana Ognia - Smak Gorzki

Z - Przemiana Ziemi - Smak Słodki

M - Przemiana Metalu - Smak Ostry

W - Przemiana Wody - Smak Słony

D - Przemiana Drzewa - Smak Kwaśny

 

Przepis z książki Anny Czelej "Wiosna w kuchni pięciu przemian"

Kuchnia Pięciu Przemian Newsy 820

Kuchnia Pięciu Przemian

Gotuj w zgodzie z filozofią Wschodu


 

Zainspiruj nas

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Tak ładnie podane danie przyciągnie karzdego: przyjaciół, rodzinę...
Ale nie liczy się tylko wygląd liczy się smak.

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Sarna w wielkim mieście Przepis 20

      Sarna w wielkim mieście

      Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

      Atletyczny kurczak Przepis 20

      Atletyczny kurczak

      Pomysł na lekkie drugie danie

      Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

      Krem z brokułów z łososiem

      Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

      Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

      Kotleciki z brzoskwiniami

      Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

      Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

      Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

      Takie ciasto rozweseli każdego

      Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
      Przepis 1017

      Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

      Najprostszy przepis na domową pizzę

      Śledzie Kasi Klich
      Przepis 34

      Śledzie Kasi Klich

      Śledź o korzennym posmaku

      Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

      Chrupiące płatki owsiane

      Pyszne i proste śniadanie

      tvnpix