zamknij

Pasta ze szparagów

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | szparagi Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Wiosna w kuchni Pięciu Przemian
Ugotowałem to!5
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
2komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: "Wiosna Pięciu Przemian" Anna CzelejPasta ze szparagów

Składniki

  •  wrzątek
  • 1 łyżka  koperku
  • 1/2 pęczka zielonych szparagów
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżka majonezu
  • 50 g orzeszków piniowych
  • 1 ząbek czosnku
  • kilka liści  świeżej bazylii
  • 1 gałązka świeżego rozmarynu
  • 40 g parmezanu
  •  sól
  • 2 listki melisy
0
2

 

Sposób przygotowania:

  • Szparagi wrzuć do wrzątku, gotuj 5 minut, odcedź i ostudź
  • Do salaterki wsyp posiekany koperek, dodaj pokrojone, ugotowane szparagi, oliwę, majonez, orzeszki piniowe, posiekany czosnek, bazylię i rozmaryn
  • Dodać starty parmezan, sól, melisę
  • Wszystkie składniki zmiksuj na gładką masę
  • Podawaj do chleba i podpłomyków

Zobacz, co oznaczają litery w liście przepisów. Więcej o kuchni Pięciu Przemian w książce:

O - Przemiana Ognia - Smak Gorzki

Z - Przemiana Ziemi - Smak Słodki

M - Przemiana Metalu - Smak Ostry

W - Przemiana Wody - Smak Słony

D - Przemiana Drzewa - Smak Kwaśny

 

Przepis z książki Anny Czelej "Wiosna w kuchni pięciu przemian"

Kuchnia Pięciu Przemian Newsy 820

Kuchnia Pięciu Przemian

Gotuj w zgodzie z filozofią Wschodu


 

Zainspiruj nas

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Tak ładnie podane danie przyciągnie karzdego: przyjaciół, rodzinę...
Ale nie liczy się tylko wygląd liczy się smak.

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Szaszłyki wyborne Przepis 59

      Szaszłyki wyborne

      Nie tylko na sezon grillowy

      Zupa tajska Kasi Klich
      Przepis 14

      Zupa tajska Kasi Klich

      Ogień w gardle!

      Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

      Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

      Włoska potrawa w polskim wydaniu

      Wiśniowy drift Przepis 102

      Wiśniowy drift

      Sernik z sosem wiśniowym

      Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

      Sałatka z marynowanymi grzybami

      Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

      Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

      Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

      Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

      Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

      Chrupiące płatki owsiane

      Pyszne i proste śniadanie

      Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

      Krem z brokułów z łososiem

      Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

      tvnpix