zamknij

Pasta ze szparagów

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | szparagi Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Wiosna w kuchni Pięciu Przemian
Ugotowałem to!5
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
2komentarze
Autor: "Wiosna Pięciu Przemian" Anna CzelejPasta ze szparagów

Składniki

  •  wrzątek
  • 1 łyżka  koperku
  • 1/2 pęczka zielonych szparagów
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżka majonezu
  • 50 g orzeszków piniowych
  • 1 ząbek czosnku
  • kilka liści  świeżej bazylii
  • 1 gałązka świeżego rozmarynu
  • 40 g parmezanu
  •  sól
  • 2 listki melisy
0
2

 

Sposób przygotowania:

  • Szparagi wrzuć do wrzątku, gotuj 5 minut, odcedź i ostudź
  • Do salaterki wsyp posiekany koperek, dodaj pokrojone, ugotowane szparagi, oliwę, majonez, orzeszki piniowe, posiekany czosnek, bazylię i rozmaryn
  • Dodać starty parmezan, sól, melisę
  • Wszystkie składniki zmiksuj na gładką masę
  • Podawaj do chleba i podpłomyków

Zobacz, co oznaczają litery w liście przepisów. Więcej o kuchni Pięciu Przemian w książce:

O - Przemiana Ognia - Smak Gorzki

Z - Przemiana Ziemi - Smak Słodki

M - Przemiana Metalu - Smak Ostry

W - Przemiana Wody - Smak Słony

D - Przemiana Drzewa - Smak Kwaśny

 

Przepis z książki Anny Czelej "Wiosna w kuchni pięciu przemian"

Kuchnia Pięciu Przemian Newsy 820

Kuchnia Pięciu Przemian

Gotuj w zgodzie z filozofią Wschodu


 

Zainspiruj nas

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Tak ładnie podane danie przyciągnie karzdego: przyjaciół, rodzinę...
Ale nie liczy się tylko wygląd liczy się smak.

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

      Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

      Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

      Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

      Sałatka z marynowanymi grzybami

      Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

      Grillowany ser halloumi Przepis 41

      Grillowany ser halloumi

      Najlepszy podany z figami i orzechami

      Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

      Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

      Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

      Pudding z bagietki Przepis 17

      Pudding z bagietki

      Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

      Chleb orzechowy Przepis 112

      Chleb orzechowy

      Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

      Kaczka pływaczka Przepis 30

      Kaczka pływaczka

      Kaczka i ziemniaki na słodko

      Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
      Przepis 1017

      Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

      Najprostszy przepis na domową pizzę

      tvnpix