zamknij

Pasta ze szparagów

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | szparagi Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Wiosna w kuchni Pięciu Przemian
Ugotowałem to!5
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
2komentarze
Autor: "Wiosna Pięciu Przemian" Anna CzelejPasta ze szparagów

Składniki

  •  wrzątek
  • 1 łyżka  koperku
  • 1/2 pęczka zielonych szparagów
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżka majonezu
  • 50 g orzeszków piniowych
  • 1 ząbek czosnku
  • kilka liści  świeżej bazylii
  • 1 gałązka świeżego rozmarynu
  • 40 g parmezanu
  •  sól
  • 2 listki melisy
0
2

 

Sposób przygotowania:

  • Szparagi wrzuć do wrzątku, gotuj 5 minut, odcedź i ostudź
  • Do salaterki wsyp posiekany koperek, dodaj pokrojone, ugotowane szparagi, oliwę, majonez, orzeszki piniowe, posiekany czosnek, bazylię i rozmaryn
  • Dodać starty parmezan, sól, melisę
  • Wszystkie składniki zmiksuj na gładką masę
  • Podawaj do chleba i podpłomyków

Zobacz, co oznaczają litery w liście przepisów. Więcej o kuchni Pięciu Przemian w książce:

O - Przemiana Ognia - Smak Gorzki

Z - Przemiana Ziemi - Smak Słodki

M - Przemiana Metalu - Smak Ostry

W - Przemiana Wody - Smak Słony

D - Przemiana Drzewa - Smak Kwaśny

 

Przepis z książki Anny Czelej "Wiosna w kuchni pięciu przemian"

Kuchnia Pięciu Przemian Newsy 820

Kuchnia Pięciu Przemian

Gotuj w zgodzie z filozofią Wschodu


 

Zainspiruj nas

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Tak ładnie podane danie przyciągnie karzdego: przyjaciół, rodzinę...
Ale nie liczy się tylko wygląd liczy się smak.

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
      Przepis 22

      Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

      Klasyka na twoim stole

      Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

      Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

      Pizza godna królów

      Babka ziemniaczana Przepis 27117

      Babka ziemniaczana

      Podlaski specjał

      Champion cyklistów Przepis 16

      Champion cyklistów

      Niebanalna szarlotka

      Grillowany ser halloumi Przepis 41

      Grillowany ser halloumi

      Najlepszy podany z figami i orzechami

      Kotlety mielone na ostro Przepis 19

      Kotlety mielone na ostro

      Nowa wersja znanego dania

      Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

      Kopytka Piotra Kucharskiego

      Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

      Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

      Chrupiące płatki owsiane

      Pyszne i proste śniadanie

      tvnpix