zamknij

Pasztet z soczewicy i pistacji nie tylko dla wegetarian

Przepis

przystawka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia indyjska Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Wegetariański pasztet z soczewicy i pistacji z nutą curry.
Ugotowałem to!8
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
4komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Pasztet z soczewicy i pistacji nie tylko dla wegetarian
PASZTET Z SOCZEWICY Z "REWOLUCJI NA TALERZU"

Składniki

  • 500 g czerwonej soczewicy
  • 2 marchewki
  • 1 cebula
  • 2 ząbki  czosnku
  • 2 łyżeczki nasion kolendry
  • 1/2 łyżeczki płatków chili
  • 2 łyżeczki garam masala lub curry
  • 2 cm imbiru
  • 2 jajka
  • 1 garść pistacji
  • do smaku sól i pieprz
0
17

Sposób przygotowania :

Podsmaż w garnku cebulę i startą na grubych oczkach marchewkę. Dodaj zmieloną kolendrę, garam masalę (lub curry) oraz chili.  Następnie dodaj soczewicę, imbir i czosnek. Całość zalej wodą, posól i zagotuj. Następnie dodaj jajka i pistacje. Całość wlej do „keksówki” wyłożonej papierem do pieczenia. Pasztet piecz w 160 stopniach przez 30 minut.

Zainspiruj nas

Komentarze (4)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

robiłam wiele razy, wychodzi wspaniały!

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      robiłam go już wiele razy, jest pyszny na zimno i na ciepło i wystarcza na długo :)

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          jaki obrzydliwy pasztet

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              Czy autor tego przepisu jest pewien, że zawarł wszystkie składniki? Pieczona soczewica a nie pasztet :(

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  Pomoc | Zasady forum
                  Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                  Zobacz również

                  Harira by Joseph Seeletso
                  Przepis 61

                  Harira by Joseph Seeletso

                  Odrobina Afryki w twojej kuchni

                  Wiśniowy drift Przepis 102

                  Wiśniowy drift

                  Sernik z sosem wiśniowym

                  Champion cyklistów Przepis 16

                  Champion cyklistów

                  Niebanalna szarlotka

                  Grillowany ser halloumi Przepis 41

                  Grillowany ser halloumi

                  Najlepszy podany z figami i orzechami

                  Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

                  Kanapki ze smażoną makrelą

                  Idealne na śniadanie lub kolację

                  Pudding z bagietki Przepis 17

                  Pudding z bagietki

                  Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

                  Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

                  Chrupiące płatki owsiane

                  Pyszne i proste śniadanie

                  Babka ziemniaczana Przepis 27117

                  Babka ziemniaczana

                  Podlaski specjał

                  tvnpix