zamknij

KBR

Aktualności konkursowe GłosowaniePrzepisyZadania konkursowe i wynikiKonkurs i Nagrody

Pełnoziarnista bagietka z polędwiczką wieprzową i musem z mango i ananasa

Przepis konkursowy

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | wieprzowina Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
PoraCośZjeść
Autor przepisu: zobacz blog autora
Przepis zgłoszony do konkursu Kulinarny Blog Roku 2013
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: www.poracoszjesc.blogspot.comPełnoziarnista bagietka z polędwiczką wieprzową i musem z mango i ananasa

Składniki

  • 1 mała bagietka pełnoziarnista
  • świeżo zmielony pieprz
  • świeżo zmielona sól
  • łyżka ostrej papryki
  • kilka łyżek masła
  • 1/2 mango
  • 5 plastrów ananasa
  • 2 garści roszponki
  • 8 plastrów polędwiczki wieprzowej
  • młynek z ostrymi przyprawami (do smaku)
0
1

Sposób przygotowania:

  • Pracę rozpoczynamy od lekkiego rozbicia plastrów polędwiczki i posypania ich ostrą papryką, solą i pieprzem
  • Podsmażamy je na rozgrzanym maśle, aż się zrumienią
  • Mango po oddzieleniu od pestki drobno kroimy
  • Ananasa kroimy w niewielkie kawałki
  • Podsmażamy również na maśle, aż mango zmieni się w mus
  • Na rozkrojonej bagietce układamy roszponkę, lekko oprószamy ją solą, następnie układamy polędwiczki, a na wierzchu mus z mango i ananasa
  • Całość posypujemy odrobiną ostrych przypraw.

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

Sałatka z marynowanymi grzybami

Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

Champion cyklistów Przepis 16

Champion cyklistów

Niebanalna szarlotka

Kotlety mielone na ostro Przepis 19

Kotlety mielone na ostro

Nowa wersja znanego dania

Grillowany ser halloumi Przepis 41

Grillowany ser halloumi

Najlepszy podany z figami i orzechami

Gulasz z kopytkami Przepis 197

Gulasz z kopytkami

Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

Bruschetta z fasolą
Przepis 12

Bruschetta z fasolą

Specjalność Włochów na przystawkę

Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

Kotleciki z brzoskwiniami

Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

tvnpix