zamknij

KBR

Aktualności konkursowe GłosowaniePrzepisyZadania konkursowe i wynikiKonkurs i Nagrody

Pełnoziarnista bagietka z polędwiczką wieprzową i musem z mango i ananasa

Przepis konkursowy

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | wieprzowina Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
PoraCośZjeść
Autor przepisu: zobacz blog autora
Przepis zgłoszony do konkursu Kulinarny Blog Roku 2013
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: www.poracoszjesc.blogspot.comPełnoziarnista bagietka z polędwiczką wieprzową i musem z mango i ananasa

Składniki

  • 1 mała bagietka pełnoziarnista
  • świeżo zmielony pieprz
  • świeżo zmielona sól
  • łyżka ostrej papryki
  • kilka łyżek masła
  • 1/2 mango
  • 5 plastrów ananasa
  • 2 garści roszponki
  • 8 plastrów polędwiczki wieprzowej
  • młynek z ostrymi przyprawami (do smaku)
0
1

Sposób przygotowania:

  • Pracę rozpoczynamy od lekkiego rozbicia plastrów polędwiczki i posypania ich ostrą papryką, solą i pieprzem
  • Podsmażamy je na rozgrzanym maśle, aż się zrumienią
  • Mango po oddzieleniu od pestki drobno kroimy
  • Ananasa kroimy w niewielkie kawałki
  • Podsmażamy również na maśle, aż mango zmieni się w mus
  • Na rozkrojonej bagietce układamy roszponkę, lekko oprószamy ją solą, następnie układamy polędwiczki, a na wierzchu mus z mango i ananasa
  • Całość posypujemy odrobiną ostrych przypraw.

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

Carpaccio z buraków Kasi Klich
Przepis 66

Carpaccio z buraków Kasi Klich

Wytworna wersja pospolitego warzywa

Champion cyklistów Przepis 16

Champion cyklistów

Niebanalna szarlotka

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

Takie ciasto rozweseli każdego

Gulasz z kopytkami Przepis 197

Gulasz z kopytkami

Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

Kotlety mielone na ostro Przepis 19

Kotlety mielone na ostro

Nowa wersja znanego dania

Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

Krem z brokułów z łososiem

Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

tvnpix