zamknij

Pełnoziarnisty cobbler z rabarbarem

Przepis

śniadanie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | owoce Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
toffeenutbar
Autor przepisu:
Mango i orzechami laskowymi
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj

Składniki

  • 2 laski rabarbaru
  • 1/3 dojrzałego mango
  • 1/2 szklanki mąki pełnoziarnistej
  • 1/3 szklanki kefiru/maślanki/jogurtu
  • 1 łyżka masła
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 łyżki cukru
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • garść orzechów laskowych
0
0

 

Sposób przygotowania:

  • Rabarbar pokrój, wrzuć do rondelka, podlej odrobiną wody, zasyp 2 łyżkami cukru.
  • Gotuj dopóki nie stanie się miękki i nie puści soku.
  • Masło zagnieć z mąką, kefirem, proszkiem do pieczenia i cukrem.
  • W żaroodpornej kokilkce ułóż rabarbar, mango, orzechy włoskie, przykryj ciastem.
  • Piecz ok 30-35 minut w 200 stopniach.

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

Krem z brokułów z łososiem

Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

Kotlety mielone na ostro Przepis 19

Kotlety mielone na ostro

Nowa wersja znanego dania

Champion cyklistów Przepis 16

Champion cyklistów

Niebanalna szarlotka

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

Pomidorki z karmelem i lodami

Deserowa wersja pomidora

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

Kopytka Piotra Kucharskiego

Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

tvnpix