zamknij

Penne z dynią i grzybami

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | dynia Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | kuchnia włoska Kuchnia | 3 Ilość porcji
Najbardziej jesienny z makaronów!
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Kamil Piklikiewicz/East News/Dzień Dobry TVNPenne z dynią i grzybami

Składniki

  • 300 g makaronu penne
  • 200 g zwykłej dyni
  • 100 g prawdzików świeżych lub mrożonych
  •  świeża szałwia
  •  oliwa z oliwek
  •  mała cebula - zwykła
  • 100 ml śmietanki kremówki
  • 30 g tartego parmezanu
0
0
  • Dynię pokrój w drobną kostkę, przysmaż na odrobinie oliwy aż zmięknie.
  • Szalotkę drobno posiekaj, grzyby pokrój w kostkę.
  • Do przysmażonej szalotki dodaj prawdziwki, po chwili dodaj dynię, szałwię i śmietankę oraz ugotowany według instrukcji na opakowaniu makaron.
  • Podaj go z tartym parmezanem.

Przepis autorstwa Anny Starmach.

Zainspiruj nas

Zobacz również

Ryba w curry Przepis 15

Ryba w curry

Indie na talerzu

Pudding z bagietki Przepis 17

Pudding z bagietki

Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

Knedle ze śliwkami Przepis 1262

Knedle ze śliwkami

Przepis na słodki obiad

Kaczka pływaczka Przepis 30

Kaczka pływaczka

Kaczka i ziemniaki na słodko

Wiśniowy drift Przepis 102

Wiśniowy drift

Sernik z sosem wiśniowym

Bruschetta z fasolą
Przepis 12

Bruschetta z fasolą

Specjalność Włochów na przystawkę

Zupa tajska Kasi Klich
Przepis 14

Zupa tajska Kasi Klich

Ogień w gardle!

Grillowany ser halloumi Przepis 41

Grillowany ser halloumi

Najlepszy podany z figami i orzechami

tvnpix