zamknij

Penne z dynią i grzybami

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | dynia Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | kuchnia włoska Kuchnia | 3 Ilość porcji
Najbardziej jesienny z makaronów!
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Kamil Piklikiewicz/East News/Dzień Dobry TVNPenne z dynią i grzybami

Składniki

  • 300 g makaronu penne
  • 200 g zwykłej dyni
  • 100 g prawdzików świeżych lub mrożonych
  •  świeża szałwia
  •  oliwa z oliwek
  •  mała cebula - zwykła
  • 100 ml śmietanki kremówki
  • 30 g tartego parmezanu
0
0
  • Dynię pokrój w drobną kostkę, przysmaż na odrobinie oliwy aż zmięknie.
  • Szalotkę drobno posiekaj, grzyby pokrój w kostkę.
  • Do przysmażonej szalotki dodaj prawdziwki, po chwili dodaj dynię, szałwię i śmietankę oraz ugotowany według instrukcji na opakowaniu makaron.
  • Podaj go z tartym parmezanem.

Przepis autorstwa Anny Starmach.

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

Kotleciki z brzoskwiniami

Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

Champion cyklistów Przepis 16

Champion cyklistów

Niebanalna szarlotka

Chleb z płatkami owsianymi Przepis 173

Chleb z płatkami owsianymi

Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

Zupa tajska Kasi Klich
Przepis 14

Zupa tajska Kasi Klich

Ogień w gardle!

Kotlety mielone na ostro Przepis 19

Kotlety mielone na ostro

Nowa wersja znanego dania

Szaszłyki wyborne Przepis 59

Szaszłyki wyborne

Nie tylko na sezon grillowy

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Gulasz z kopytkami Przepis 197

Gulasz z kopytkami

Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

tvnpix