zamknij

Penne z dynią i grzybami

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | dynia Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | kuchnia włoska Kuchnia | 3 Ilość porcji
Najbardziej jesienny z makaronów!
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Kamil Piklikiewicz/East News/Dzień Dobry TVNPenne z dynią i grzybami

Składniki

  • 300 g makaronu penne
  • 200 g zwykłej dyni
  • 100 g prawdzików świeżych lub mrożonych
  •  świeża szałwia
  •  oliwa z oliwek
  •  mała cebula - zwykła
  • 100 ml śmietanki kremówki
  • 30 g tartego parmezanu
0
0
  • Dynię pokrój w drobną kostkę, przysmaż na odrobinie oliwy aż zmięknie.
  • Szalotkę drobno posiekaj, grzyby pokrój w kostkę.
  • Do przysmażonej szalotki dodaj prawdziwki, po chwili dodaj dynię, szałwię i śmietankę oraz ugotowany według instrukcji na opakowaniu makaron.
  • Podaj go z tartym parmezanem.

Przepis autorstwa Anny Starmach.

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

Przysmak młodości Przepis 137

Przysmak młodości

Kanapka idealna!

Szaszłyki wyborne Przepis 59

Szaszłyki wyborne

Nie tylko na sezon grillowy

Harira by Joseph Seeletso
Przepis 61

Harira by Joseph Seeletso

Odrobina Afryki w twojej kuchni

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

Deser z mrożonych truskawek

Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

Bruschetta z fasolą
Przepis 12

Bruschetta z fasolą

Specjalność Włochów na przystawkę

tvnpix