zamknij

Peperoni all’olio

Przepis

sałatka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 3 godz. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | kuchnia włoska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Papryki marynowane
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: StockFood/AgencjaFree.Peperoni all’olio

Składniki

  • 6 papryk (czerwonych, zielonych i żółtych)
  • 3 ząbki czosnku
  •  sok z 2 cytryn
  •  sól
  •  świeżo zmielony pieprz
  • ok. 100 ml oliwy
0
0

 

Sposób przygotowania:

  • Usuń nasiona i szypułki z papryk i ułóż skórką do góry na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
  • Wstaw do nagrzanego piekarnika z funkcją grilla i wyjmij po 15 minutach.
  • Zwilż bawełnianą ściereczkę i przykryj nią papryki. Odstaw na kilkanaście minut.
  • Następnie obierz ze skórek i pokrój w paski.
  • Ułóż paski papryk w naczyniu.
  • Posiekaj czosnek w plasterki i rozrzuć na paprykach.
  • Wymieszaj oliwę z sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
  • Cały czas mieszając dolewaj oliwę aż sos się zagęści i będzie miał jednolitą konsystencję.
  • Polej nim papryki i wstaw na co najmniej 2 godziny do lodówki.

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

Chleb z płatkami owsianymi Przepis 173

Chleb z płatkami owsianymi

Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

Gulasz z kopytkami Przepis 197

Gulasz z kopytkami

Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

Włoska potrawa w polskim wydaniu

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

Burgery z musztardą i boczkiem

W klimacie amerykańskiego baru

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

tvnpix