zamknij

Pichelsteiner

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 3 godz. Czas przygotowania | wołowina Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | kuchnia niemiecka Kuchnia | 4 Ilość porcji
Gulasz po niemiecku
Ugotowałem to!4
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: StockFood/AgencjaFreePichelsteiner

Składniki

  • 250 g wołowiny (np. szponder wołowy)
  • 250 g cielęciny
  • 250 g karkówki
  • 2 szpiki
  • 400 g ziemniaków
  • pół selera
  • 2 cebule
  • 1 por
  • 4 marchewki
  • 2 korzenie pietruszki
  • 300 g kapusty
  • 2 łyżki oleju
  • 800 ml bulionu
  •  sól
  •  świeżo zmielony pieprz
  • 1 łyżeczka kminku
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
0
1

Sposób przygotowania:

  • Rozgrzej piekarnik do 180C
  • Umyj mięso i pokrój w kostkę
  • Oddziel szpik od kości
  • Obierz ziemniaki, seler, cebulę i pokrój w kostkę. Obierz marchew, pietruszkę i pokrój w plasterki
  • Oczyść pora i posiekaj w pierścienie
  • Wynij głąba z kapusty a resztę pokrójw cienkie paski
  • Rozgrzej olej w żaroodpornym garnku i podsmaż mięso
  • Po kilku minutach dodaj szpik, ziemniaki i pozostałe warzywa
  • Dopraw solą, pieprzem i kminkiem
  • Zalej całość bulionem, nałóż pokrywkę i wstaw do piekarnika na 1,5 godziny
  • Gotową potrawę podawaj posypany natką pietruszki

 

 

 

 





Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Szaszłyki wyborne Przepis 59

Szaszłyki wyborne

Nie tylko na sezon grillowy

Kotlety mielone na ostro Przepis 19

Kotlety mielone na ostro

Nowa wersja znanego dania

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

Takie ciasto rozweseli każdego

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

Klasyka na twoim stole

Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

Chrupiące płatki owsiane

Pyszne i proste śniadanie

Bruschetta z fasolą
Przepis 12

Bruschetta z fasolą

Specjalność Włochów na przystawkę

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

tvnpix