zamknij

Pichelsteiner

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 3 godz. Czas przygotowania | wołowina Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | kuchnia niemiecka Kuchnia | 4 Ilość porcji
Gulasz po niemiecku
Ugotowałem to!4
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: StockFood/AgencjaFreePichelsteiner

Składniki

  • 250 g wołowiny (np. szponder wołowy)
  • 250 g cielęciny
  • 250 g karkówki
  • 2 szpiki
  • 400 g ziemniaków
  • pół selera
  • 2 cebule
  • 1 por
  • 4 marchewki
  • 2 korzenie pietruszki
  • 300 g kapusty
  • 2 łyżki oleju
  • 800 ml bulionu
  •  sól
  •  świeżo zmielony pieprz
  • 1 łyżeczka kminku
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
0
1

Sposób przygotowania:

  • Rozgrzej piekarnik do 180C
  • Umyj mięso i pokrój w kostkę
  • Oddziel szpik od kości
  • Obierz ziemniaki, seler, cebulę i pokrój w kostkę. Obierz marchew, pietruszkę i pokrój w plasterki
  • Oczyść pora i posiekaj w pierścienie
  • Wynij głąba z kapusty a resztę pokrójw cienkie paski
  • Rozgrzej olej w żaroodpornym garnku i podsmaż mięso
  • Po kilku minutach dodaj szpik, ziemniaki i pozostałe warzywa
  • Dopraw solą, pieprzem i kminkiem
  • Zalej całość bulionem, nałóż pokrywkę i wstaw do piekarnika na 1,5 godziny
  • Gotową potrawę podawaj posypany natką pietruszki

 

 

 

 





Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

Krem z brokułów z łososiem

Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

Kaczka pływaczka Przepis 30

Kaczka pływaczka

Kaczka i ziemniaki na słodko

Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

Pomidorki z karmelem i lodami

Deserowa wersja pomidora

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

Klasyka na twoim stole

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

Kotleciki z brzoskwiniami

Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

Ryba w curry Przepis 15

Ryba w curry

Indie na talerzu

Pudding z bagietki Przepis 17

Pudding z bagietki

Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

tvnpix