zamknij

Pichelsteiner

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 3 godz. Czas przygotowania | wołowina Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | kuchnia niemiecka Kuchnia | 4 Ilość porcji
Gulasz po niemiecku
Ugotowałem to!4
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: StockFood/AgencjaFreePichelsteiner

Składniki

  • 250 g wołowiny (np. szponder wołowy)
  • 250 g cielęciny
  • 250 g karkówki
  • 2 szpiki
  • 400 g ziemniaków
  • pół selera
  • 2 cebule
  • 1 por
  • 4 marchewki
  • 2 korzenie pietruszki
  • 300 g kapusty
  • 2 łyżki oleju
  • 800 ml bulionu
  •  sól
  •  świeżo zmielony pieprz
  • 1 łyżeczka kminku
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
0
1

Sposób przygotowania:

  • Rozgrzej piekarnik do 180C
  • Umyj mięso i pokrój w kostkę
  • Oddziel szpik od kości
  • Obierz ziemniaki, seler, cebulę i pokrój w kostkę. Obierz marchew, pietruszkę i pokrój w plasterki
  • Oczyść pora i posiekaj w pierścienie
  • Wynij głąba z kapusty a resztę pokrójw cienkie paski
  • Rozgrzej olej w żaroodpornym garnku i podsmaż mięso
  • Po kilku minutach dodaj szpik, ziemniaki i pozostałe warzywa
  • Dopraw solą, pieprzem i kminkiem
  • Zalej całość bulionem, nałóż pokrywkę i wstaw do piekarnika na 1,5 godziny
  • Gotową potrawę podawaj posypany natką pietruszki

 

 

 

 





Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

Krem z brokułów z łososiem

Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

Włoska potrawa w polskim wydaniu

Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

Pomidorki z karmelem i lodami

Deserowa wersja pomidora

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

Kotlety mielone na ostro Przepis 19

Kotlety mielone na ostro

Nowa wersja znanego dania

tvnpix