zamknij

Pichelsteiner

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 3 godz. Czas przygotowania | wołowina Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | kuchnia niemiecka Kuchnia | 4 Ilość porcji
Gulasz po niemiecku
Ugotowałem to!4
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: StockFood/AgencjaFreePichelsteiner

Składniki

  • 250 g wołowiny (np. szponder wołowy)
  • 250 g cielęciny
  • 250 g karkówki
  • 2 szpiki
  • 400 g ziemniaków
  • pół selera
  • 2 cebule
  • 1 por
  • 4 marchewki
  • 2 korzenie pietruszki
  • 300 g kapusty
  • 2 łyżki oleju
  • 800 ml bulionu
  •  sól
  •  świeżo zmielony pieprz
  • 1 łyżeczka kminku
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
0
1

Sposób przygotowania:

  • Rozgrzej piekarnik do 180C
  • Umyj mięso i pokrój w kostkę
  • Oddziel szpik od kości
  • Obierz ziemniaki, seler, cebulę i pokrój w kostkę. Obierz marchew, pietruszkę i pokrój w plasterki
  • Oczyść pora i posiekaj w pierścienie
  • Wynij głąba z kapusty a resztę pokrójw cienkie paski
  • Rozgrzej olej w żaroodpornym garnku i podsmaż mięso
  • Po kilku minutach dodaj szpik, ziemniaki i pozostałe warzywa
  • Dopraw solą, pieprzem i kminkiem
  • Zalej całość bulionem, nałóż pokrywkę i wstaw do piekarnika na 1,5 godziny
  • Gotową potrawę podawaj posypany natką pietruszki

 

 

 

 





Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

Przysmak młodości Przepis 137

Przysmak młodości

Kanapka idealna!

Gulasz z kopytkami Przepis 197

Gulasz z kopytkami

Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

Chleb z płatkami owsianymi Przepis 173

Chleb z płatkami owsianymi

Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

Burgery z musztardą i boczkiem

W klimacie amerykańskiego baru

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

Ryba w curry Przepis 15

Ryba w curry

Indie na talerzu

Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

Orzechowy gangster z Bronxu

Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

tvnpix