zamknij

Pichelsteiner

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 3 godz. Czas przygotowania | wołowina Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | kuchnia niemiecka Kuchnia | 4 Ilość porcji
Gulasz po niemiecku
Ugotowałem to!4
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: StockFood/AgencjaFreePichelsteiner

Składniki

  • 250 g wołowiny (np. szponder wołowy)
  • 250 g cielęciny
  • 250 g karkówki
  • 2 szpiki
  • 400 g ziemniaków
  • pół selera
  • 2 cebule
  • 1 por
  • 4 marchewki
  • 2 korzenie pietruszki
  • 300 g kapusty
  • 2 łyżki oleju
  • 800 ml bulionu
  •  sól
  •  świeżo zmielony pieprz
  • 1 łyżeczka kminku
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
0
1

Sposób przygotowania:

  • Rozgrzej piekarnik do 180C
  • Umyj mięso i pokrój w kostkę
  • Oddziel szpik od kości
  • Obierz ziemniaki, seler, cebulę i pokrój w kostkę. Obierz marchew, pietruszkę i pokrój w plasterki
  • Oczyść pora i posiekaj w pierścienie
  • Wynij głąba z kapusty a resztę pokrójw cienkie paski
  • Rozgrzej olej w żaroodpornym garnku i podsmaż mięso
  • Po kilku minutach dodaj szpik, ziemniaki i pozostałe warzywa
  • Dopraw solą, pieprzem i kminkiem
  • Zalej całość bulionem, nałóż pokrywkę i wstaw do piekarnika na 1,5 godziny
  • Gotową potrawę podawaj posypany natką pietruszki

 

 

 

 





Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

Efektowne i proste danie

Ryba w curry Przepis 15

Ryba w curry

Indie na talerzu

Grillowany ser halloumi Przepis 41

Grillowany ser halloumi

Najlepszy podany z figami i orzechami

Gulasz z kopytkami Przepis 197

Gulasz z kopytkami

Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

Kotlety mielone na ostro Przepis 19

Kotlety mielone na ostro

Nowa wersja znanego dania

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

Podany na delikatnym puree

Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

Sałatka z marynowanymi grzybami

Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

tvnpix