zamknij

Pieczona brukselka z roszponką, orzechami laskowymi i tartym serem parmezan

Przepis

sałatka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Zdrowo i lekko
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Fit&EasyPieczona brukselka z roszponką, orzechami laskowymi i tartym serem parmezan

Składniki

  • 1 kg brukselki
  • 2 opakowania roszponki
  • 1 mały pęczek świeżej mięty
  • 100 g sera parmezan w płatkach
  • 1 filiżanka orzechów laskowych
  •  sok z 1 cytryny
  •  oliwa z oliwek
  •  słodka papryka w płatkach, sól morska do smaku
0
0

Sposób przygotowania:

  • Umytą brukselkę pokrój w plastry, skrop oliwą z oliwek, oprósz papryką oraz solą morską, a następnie wstaw do piekarnika nagrzanego do 220°C i piec przez około 15 minut.
  • Gotową brukselkę przełóż na półmisek, posyp płatkami sera parmezan, pokruszonymi orzechami laskowymi, świeżą roszponką, posiekaną miętą i skropić sokiem z cytryny.

Materiały promocyjne Fit & Easy.

Autor przepisu: Sylwia Wiesenberg.

Sylwia Wiesenberg, mama dwójki dzieci, na co dzień prowadzi zajęcia w samym sercu Nowego Jorku – w klubie Complete Body na Manhattanie. Jest twórczynią autorskiego systemu ćwiczeń o nazwie Tonique, który z każdym dniem staje się coraz bardziej popularny w Ameryce, a wkrótce może okazać się prawdziwym hitem także w Polsce. Metoda Tonique to cykl ćwiczeń, które pozwalają jednorazowo spalić nawet tysiąc kalorii, a przy okazji wzmacniają całe ciało.

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Gulasz z kopytkami Przepis 197

Gulasz z kopytkami

Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

Deser z mrożonych truskawek

Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

Kanapki ze smażoną makrelą

Idealne na śniadanie lub kolację

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

Orzechowy gangster z Bronxu

Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

Harira by Joseph Seeletso
Przepis 61

Harira by Joseph Seeletso

Odrobina Afryki w twojej kuchni

tvnpix