zamknij

Pieczona brukselka z roszponką, orzechami laskowymi i tartym serem parmezan

Przepis

sałatka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Zdrowo i lekko
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Fit&EasyPieczona brukselka z roszponką, orzechami laskowymi i tartym serem parmezan

Składniki

  • 1 kg brukselki
  • 2 opakowania roszponki
  • 1 mały pęczek świeżej mięty
  • 100 g sera parmezan w płatkach
  • 1 filiżanka orzechów laskowych
  •  sok z 1 cytryny
  •  oliwa z oliwek
  •  słodka papryka w płatkach, sól morska do smaku
0
0

Sposób przygotowania:

  • Umytą brukselkę pokrój w plastry, skrop oliwą z oliwek, oprósz papryką oraz solą morską, a następnie wstaw do piekarnika nagrzanego do 220°C i piec przez około 15 minut.
  • Gotową brukselkę przełóż na półmisek, posyp płatkami sera parmezan, pokruszonymi orzechami laskowymi, świeżą roszponką, posiekaną miętą i skropić sokiem z cytryny.

Materiały promocyjne Fit & Easy.

Autor przepisu: Sylwia Wiesenberg.

Sylwia Wiesenberg, mama dwójki dzieci, na co dzień prowadzi zajęcia w samym sercu Nowego Jorku – w klubie Complete Body na Manhattanie. Jest twórczynią autorskiego systemu ćwiczeń o nazwie Tonique, który z każdym dniem staje się coraz bardziej popularny w Ameryce, a wkrótce może okazać się prawdziwym hitem także w Polsce. Metoda Tonique to cykl ćwiczeń, które pozwalają jednorazowo spalić nawet tysiąc kalorii, a przy okazji wzmacniają całe ciało.

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

Burgery z musztardą i boczkiem

W klimacie amerykańskiego baru

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

Grillowany ser halloumi Przepis 41

Grillowany ser halloumi

Najlepszy podany z figami i orzechami

Ryba w curry Przepis 15

Ryba w curry

Indie na talerzu

Kotlety mielone na ostro Przepis 19

Kotlety mielone na ostro

Nowa wersja znanego dania

Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

Chrupiące płatki owsiane

Pyszne i proste śniadanie

Kolorowa samba warzywna Przepis 21

Kolorowa samba warzywna

Zdrowe i pyszne danie

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

tvnpix