Pieczona dynia z chili
Przepis
przystawka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | dynia Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcjiPrzekąska na jesień
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Składniki
- 500 g dyni
- 2 poszatkowane zielone papryczki chili
- 2 poszatkowane ząbki czosnku
- 1 łyżka przyprawy pięć smaków
- 1 pęczek szczypiorku
- 3/4 szklanki śmietany
- 0,3 szklanki oliwy z oliwek
- 1/4 szklanki octu jabłkowego
- skórka z jednej cytryny
- do smaku sól i świeżo mielony pieprz
0
0
Sposób przygotowania:
- Dynię obierz ze skórki i pokrój na cienkie (1 cm) plastry.
- Wszystkie składniki marynaty wymieszaj razem i obtocz marynatą plastry dyni.
- Zostaw na minimum pół godziny. Piecz w temperaturze 200 stopni około pół godziny.
- Sprawdź nożem, czy plastry dyni są miękkie. Całość dekoruj np. śmietaną ze szczypiorkiem.
Przepis z "Dzień dobry TVN".
Zainspiruj nas
Komentarze (0)
Dodaj komentarz do artykułu
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
pokaż wszystkie komentarze
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.