zamknij

Pieczona owsianka "malibu" z ananasem

Przepis

deser Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | ziarno Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 1 Ilość porcji
pannamadzia
Autor przepisu:
Poznajcie kolejny przepis naszej czytelniczki "pannamadzia"!
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Autor: pannamadziaPieczona owsianka

Składniki

  • 50g płatków owsianych
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1 białko jajka
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • pokrojony ananas
  • 3 łyżki likier kokosowy 'malibu'
0
2

Sposób przygotowania:

  • Płatki owsiane zalej na noc mlekiem.
  • Rano wymieszaj z dwiema łyżkami likieru kokosowego 'malibu', białkiem jajka i proszkiem do pieczenia.
  • Wyłóż do naczynka żaroodpornego. Wstaw do piekarnika i piecz w 200 stopniach C przez 20 minut.
  • W tym czasie kawałki ananasa wymieszaj z pozostałą 1 łyżką likieru kokosowego "malibu". Gotową owsiankę wyciągnąć z piekarnika i udekorować ananasem.
Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

likier na śniadanie, niezłe ;-0

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Bruschetta z fasolą
      Przepis 12

      Bruschetta z fasolą

      Specjalność Włochów na przystawkę

      Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
      Przepis 22

      Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

      Klasyka na twoim stole

      Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

      Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

      Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

      Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

      Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

      Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

      Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

      Gulasz z fasolki z zielonym chili

      Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

      Babka ziemniaczana Przepis 27117

      Babka ziemniaczana

      Podlaski specjał

      Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 313

      Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

      Efektowne i proste danie

      Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

      Sałatka z marynowanymi grzybami

      Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

      tvnpix