zamknij

Pieczone brokuły z płatkami corn flakes pełnoziarnistymi

Przepis

sałatka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Serkiem mascarpone i papryką
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: East News/Dzień Dobry TVNPieczone brokuły z płatkami corn flakes pełnoziarnistymi, serkiem mascarpone i papryką

Składniki

  • 2 pęczki świeżych brokułów
  • 4 łyżki  płatków corn flakes pełnoziarnistych
  • 400 g sera mascarpone
  • 4 sztuki czerwonej papryki
  • 100 ml oliwy
  • 50 ml octu jabłkowego
  •  koperek
  •  sól
  •  pieprz czarny
  • 100 g  orzechów laskowych
  • 3 łyżki miodu
0
0

Sposób przygotowania:

  • Paprykę ułóż na blaszce i wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 180 stopni na ok. 40 min.
  • Upieczoną paprykę przykryj folią, odparuj, zdejmij skórę i zalej oliwą, octem, dopraw solą, pieprzem i dodaj pokrojony koperek.
  • Brokuły skrop oliwą, ułóż na papierze pergaminowym, posyp solą, pieprzem i wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 200 stopni na ok. 10-15 min., piecz aż korony brokułów staną się lekko złote.
  • Ser mascarpone dopraw delikatnie solą.
  • Na talerzu rozsmaruj porcje sera mascarpone, ułóż upieczone brokuły, zamarynowaną paprykę, posyp orzechami laskowymi w miodzie i posyp na koniec chrupiącymi płatkami corn flakes pełnoziarnistymi.

Przepis z programu "Dzień Dobry TVN".

Autor przepisu: Andrzej Polan.

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

Babka ziemniaczana Przepis 27117

Babka ziemniaczana

Podlaski specjał

Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 13

Kociołek łososiowo-pomidorowy

Przepyszna zupa — do wypróbowania!

Przysmak młodości Przepis 137

Przysmak młodości

Kanapka idealna!

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

Chleb z płatkami owsianymi Przepis 172

Chleb z płatkami owsianymi

Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
Przepis 1017

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

Najprostszy przepis na domową pizzę

Harira by Joseph Seeletso
Przepis 61

Harira by Joseph Seeletso

Odrobina Afryki w twojej kuchni

tvnpix