zamknij

Pieczone buraki i rabarbarem, mozzarellą i octem balsamicznym

Przepis

sałatka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Buraki i rabarbar
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Fit&EasyPieczone buraki i rabarbarem, mozzarellą i octem balsamicznym

Składniki

  • 1 kg obranych buraków
  • 4 łodygi rabarbaru
  • 500 g sera mozzarella di Bufala
  • 1 opakowanie opakowanie mieszanki sałat
  • 2 zielone cykorie
  •  oliwa z oliwek
  •  sól morska i wędzona
  •  sok z 1 cytryny
  •  ocet balsamiczny
0
0

 

Sposób przygotowania:

  • Umyte, obrane i pokrojone w cząstki buraki przełóż na blachę, skrop oliwą z oliwek, oprósz solą morską i piec 35 – 45 minut w piekarniku nagrzanym do 220°C.
  • Umyty rabarbar pokrój w plastry grubości 0,5 cm, przełóż na blachę, skrop oliwą z oliwek, sokiem z cytryny oraz octem balsamicznym i piec 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 220°C.
  • Mieszankę sałat połącz z pokrojoną cykorią ułóż na półmisku razem z upieczonymi burakami i rabarbarem oraz pokrojoną w „ćwiartki” mozzarellą.
  • Całość skrop oliwą z oliwek i oprósz solą morską lub wędzoną.

Materiały promocyjne Fit & Easy.

Autor przepisu: Sylwia Wiesenberg.

Sylwia Wiesenberg, mama dwójki dzieci, na co dzień prowadzi zajęcia w samym sercu Nowego Jorku – w klubie Complete Body na Manhattanie. Jest twórczynią autorskiego systemu ćwiczeń o nazwie Tonique, który z każdym dniem staje się coraz bardziej popularny w Ameryce, a wkrótce może okazać się prawdziwym hitem także w Polsce. Metoda Tonique to cykl ćwiczeń, które pozwalają jednorazowo spalić nawet tysiąc kalorii, a przy okazji wzmacniają całe ciało.

 

 


Zainspiruj nas

Zobacz również

Babka ziemniaczana Przepis 27117

Babka ziemniaczana

Podlaski specjał

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

Deser z mrożonych truskawek

Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

Kanapki ze smażoną makrelą

Idealne na śniadanie lub kolację

Carpaccio z buraków Kasi Klich
Przepis 66

Carpaccio z buraków Kasi Klich

Wytworna wersja pospolitego warzywa

Knedle ze śliwkami Przepis 1262

Knedle ze śliwkami

Przepis na słodki obiad

Kotlety mielone na ostro Przepis 19

Kotlety mielone na ostro

Nowa wersja znanego dania

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

tvnpix