zamknij

Pieczone buraki i rabarbarem, mozzarellą i octem balsamicznym

Przepis

sałatka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Buraki i rabarbar
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Fit&EasyPieczone buraki i rabarbarem, mozzarellą i octem balsamicznym

Składniki

  • 1 kg obranych buraków
  • 4 łodygi rabarbaru
  • 500 g sera mozzarella di Bufala
  • 1 opakowanie opakowanie mieszanki sałat
  • 2 zielone cykorie
  •  oliwa z oliwek
  •  sól morska i wędzona
  •  sok z 1 cytryny
  •  ocet balsamiczny
0
0

 

Sposób przygotowania:

  • Umyte, obrane i pokrojone w cząstki buraki przełóż na blachę, skrop oliwą z oliwek, oprósz solą morską i piec 35 – 45 minut w piekarniku nagrzanym do 220°C.
  • Umyty rabarbar pokrój w plastry grubości 0,5 cm, przełóż na blachę, skrop oliwą z oliwek, sokiem z cytryny oraz octem balsamicznym i piec 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 220°C.
  • Mieszankę sałat połącz z pokrojoną cykorią ułóż na półmisku razem z upieczonymi burakami i rabarbarem oraz pokrojoną w „ćwiartki” mozzarellą.
  • Całość skrop oliwą z oliwek i oprósz solą morską lub wędzoną.

Materiały promocyjne Fit & Easy.

Autor przepisu: Sylwia Wiesenberg.

Sylwia Wiesenberg, mama dwójki dzieci, na co dzień prowadzi zajęcia w samym sercu Nowego Jorku – w klubie Complete Body na Manhattanie. Jest twórczynią autorskiego systemu ćwiczeń o nazwie Tonique, który z każdym dniem staje się coraz bardziej popularny w Ameryce, a wkrótce może okazać się prawdziwym hitem także w Polsce. Metoda Tonique to cykl ćwiczeń, które pozwalają jednorazowo spalić nawet tysiąc kalorii, a przy okazji wzmacniają całe ciało.

 

 


Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

Pudding z bagietki Przepis 17

Pudding z bagietki

Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

Włoska potrawa w polskim wydaniu

Bruschetta z fasolą
Przepis 12

Bruschetta z fasolą

Specjalność Włochów na przystawkę

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

Efektowne i proste danie

Kotlety mielone na ostro Przepis 19

Kotlety mielone na ostro

Nowa wersja znanego dania

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

Podany na delikatnym puree

Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

Deser z mrożonych truskawek

Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

tvnpix