zamknij

Pieczone buraki z syropem z pędów sosny

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | powyżej 3 godz. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Piotr Ceranowicz
Autor przepisu:
Piotr Ceranowicz przedstawia zapomniane warzywo
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: Piotr CeranowiczPieczone buraki z syropem z pędów sosny

Składniki

  • 6 dużych buraków
  • 200 g koziego twarożku
  • 40 ml syropu z pędów sosny
  • 40 ml octu balsamicznego
  • 20 ml oleju rzepakowego
  • garść solonych prażonych pistacji
  •  sól, pieprz
0
2

Sposób przygotowania:

  • Buraki umyj, osuszy i wstaw do nagrzanego piekarnika.
  • Piecz 1,5 -2 h w temperaturze 200 stopni.
  • Ostudź, obierz i pokrój w słupki.
  • Pokrojone buraki zamarynuj w occie balsamicznym, syropie sosnowym i oleju . Dopraw solą i pieprzem
  • Odstaw na 2 godziny.
  • Podawaj z kozim twarożkiem posypanym siekanymi solonymi pistacjami.

***

Przepis Piotra Ceranowicza, szefa kuchni, który weterynarię porzucił dla gotowania. Kocha kuchnie francuską i produkty regionalne. Fascynują go niezwykłe i trochę zapomniane warzywa.

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2369

Kopytka Piotra Kucharskiego

Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

Włoska potrawa w polskim wydaniu

Kolorowa samba warzywna Przepis 21

Kolorowa samba warzywna

Zdrowe i pyszne danie

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Kaczka pływaczka Przepis 30

Kaczka pływaczka

Kaczka i ziemniaki na słodko

Atletyczny kurczak Przepis 20

Atletyczny kurczak

Pomysł na lekkie drugie danie

Sarna w wielkim mieście Przepis 20

Sarna w wielkim mieście

Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

tvnpix