zamknij

Pieczone cebule z farszem mięsnym

Przepis

przekąska Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | wołowina Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Efektowna przystawka na imprezę
Ugotowałem to!2
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: RiverWoodPieczone cebule z farszem

Składniki

  • 400 g mielonego mięsa wieprzowo-wołowego
  • 1 jajko
  • 4 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 plastry szynki parmeńskiej lub boczku
  • 70 g parmezanu
  • ¼ kostki  masła
  • 2 łyżki  mąki
  • ½ szklanki  bulionu
  • 1 łyżeczka gałki muszkatołowej
  • ½ łyżeczki  pieprzu cayenne
  • do smaku sól morska
0
3

Sposób przygotowania:

Obierz i zetnij wierz cebuli. Następnie wydrąż łyżką otwory na farsz. Zetrzyj ser na tarce. Dwukrotnie zmielone mięso wymieszaj z posiekanym czosnkiem, mąką, przyprawami i jajkiem. Gotowym farszem wypełnij cebulę i nakryj kawałkiem szynki. Naczynie żaroodporne posmaruj masłem, ułóż cebule i dolej bulion. Piecz pod przykryciem w temp. 170 stopni przez około 30-40 minut. Na 5 minut przed końcem pieczenia  posyp cebule serem i poczekaj aż się roztopi. Cebule podawaj z sosem śmietanowo-koperkowym.

Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Gałki stanowczo za dużo, będzie gorycz.

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

      Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

      Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

      Bruschetta z fasolą
      Przepis 12

      Bruschetta z fasolą

      Specjalność Włochów na przystawkę

      Zupa tajska Kasi Klich
      Przepis 14

      Zupa tajska Kasi Klich

      Ogień w gardle!

      Kotlety mielone na ostro Przepis 19

      Kotlety mielone na ostro

      Nowa wersja znanego dania

      Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

      Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

      Włoska potrawa w polskim wydaniu

      Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

      Bifeki faszerowane serem feta

      Kotlety po grecku

      Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

      Kopytka Piotra Kucharskiego

      Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

      Harira by Joseph Seeletso
      Przepis 61

      Harira by Joseph Seeletso

      Odrobina Afryki w twojej kuchni

      tvnpix