zamknij

Pieczone cebule z farszem mięsnym

Przepis

przekąska Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | wołowina Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Efektowna przystawka na imprezę
Ugotowałem to!2
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: RiverWoodPieczone cebule z farszem

Składniki

  • 400 g mielonego mięsa wieprzowo-wołowego
  • 1 jajko
  • 4 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 plastry szynki parmeńskiej lub boczku
  • 70 g parmezanu
  • ¼ kostki  masła
  • 2 łyżki  mąki
  • ½ szklanki  bulionu
  • 1 łyżeczka gałki muszkatołowej
  • ½ łyżeczki  pieprzu cayenne
  • do smaku sól morska
0
3

Sposób przygotowania:

Obierz i zetnij wierz cebuli. Następnie wydrąż łyżką otwory na farsz. Zetrzyj ser na tarce. Dwukrotnie zmielone mięso wymieszaj z posiekanym czosnkiem, mąką, przyprawami i jajkiem. Gotowym farszem wypełnij cebulę i nakryj kawałkiem szynki. Naczynie żaroodporne posmaruj masłem, ułóż cebule i dolej bulion. Piecz pod przykryciem w temp. 170 stopni przez około 30-40 minut. Na 5 minut przed końcem pieczenia  posyp cebule serem i poczekaj aż się roztopi. Cebule podawaj z sosem śmietanowo-koperkowym.

Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Gałki stanowczo za dużo, będzie gorycz.

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Chleb z płatkami owsianymi Przepis 172

      Chleb z płatkami owsianymi

      Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

      Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
      Przepis 22

      Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

      Klasyka na twoim stole

      Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

      Kotleciki z brzoskwiniami

      Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

      Champion cyklistów Przepis 16

      Champion cyklistów

      Niebanalna szarlotka

      Tatar ze śledzia
      Przepis 13

      Tatar ze śledzia

      Rybna poezja na kromce pumpernikla

      Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

      Chrupiące płatki owsiane

      Pyszne i proste śniadanie

      Grillowany ser halloumi Przepis 41

      Grillowany ser halloumi

      Najlepszy podany z figami i orzechami

      Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

      Pomidorki z karmelem i lodami

      Deserowa wersja pomidora

      tvnpix