zamknij

Pieczone cebule z farszem mięsnym

Przepis

przekąska Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | wołowina Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Efektowna przystawka na imprezę
Ugotowałem to!2
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: RiverWoodPieczone cebule z farszem

Składniki

  • 400 g mielonego mięsa wieprzowo-wołowego
  • 1 jajko
  • 4 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 plastry szynki parmeńskiej lub boczku
  • 70 g parmezanu
  • ¼ kostki  masła
  • 2 łyżki  mąki
  • ½ szklanki  bulionu
  • 1 łyżeczka gałki muszkatołowej
  • ½ łyżeczki  pieprzu cayenne
  • do smaku sól morska
0
3

Sposób przygotowania:

Obierz i zetnij wierz cebuli. Następnie wydrąż łyżką otwory na farsz. Zetrzyj ser na tarce. Dwukrotnie zmielone mięso wymieszaj z posiekanym czosnkiem, mąką, przyprawami i jajkiem. Gotowym farszem wypełnij cebulę i nakryj kawałkiem szynki. Naczynie żaroodporne posmaruj masłem, ułóż cebule i dolej bulion. Piecz pod przykryciem w temp. 170 stopni przez około 30-40 minut. Na 5 minut przed końcem pieczenia  posyp cebule serem i poczekaj aż się roztopi. Cebule podawaj z sosem śmietanowo-koperkowym.

Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Gałki stanowczo za dużo, będzie gorycz.

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Babka ziemniaczana Przepis 27117

      Babka ziemniaczana

      Podlaski specjał

      Grillowany ser halloumi Przepis 41

      Grillowany ser halloumi

      Najlepszy podany z figami i orzechami

      Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
      Przepis 22

      Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

      Podany na delikatnym puree

      Sarna w wielkim mieście Przepis 20

      Sarna w wielkim mieście

      Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

      Corpus delicti końca lata Przepis 211

      Corpus delicti końca lata

      Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

      Champion cyklistów Przepis 16

      Champion cyklistów

      Niebanalna szarlotka

      Chleb orzechowy Przepis 112

      Chleb orzechowy

      Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

      Śledzie Kasi Klich
      Przepis 34

      Śledzie Kasi Klich

      Śledź o korzennym posmaku

      tvnpix