zamknij

Pieczone cebule z farszem mięsnym

Przepis

przekąska Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | wołowina Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Efektowna przystawka na imprezę
Ugotowałem to!2
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: RiverWoodPieczone cebule z farszem

Składniki

  • 400 g mielonego mięsa wieprzowo-wołowego
  • 1 jajko
  • 4 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 plastry szynki parmeńskiej lub boczku
  • 70 g parmezanu
  • ¼ kostki  masła
  • 2 łyżki  mąki
  • ½ szklanki  bulionu
  • 1 łyżeczka gałki muszkatołowej
  • ½ łyżeczki  pieprzu cayenne
  • do smaku sól morska
0
3

Sposób przygotowania:

Obierz i zetnij wierz cebuli. Następnie wydrąż łyżką otwory na farsz. Zetrzyj ser na tarce. Dwukrotnie zmielone mięso wymieszaj z posiekanym czosnkiem, mąką, przyprawami i jajkiem. Gotowym farszem wypełnij cebulę i nakryj kawałkiem szynki. Naczynie żaroodporne posmaruj masłem, ułóż cebule i dolej bulion. Piecz pod przykryciem w temp. 170 stopni przez około 30-40 minut. Na 5 minut przed końcem pieczenia  posyp cebule serem i poczekaj aż się roztopi. Cebule podawaj z sosem śmietanowo-koperkowym.

Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Gałki stanowczo za dużo, będzie gorycz.

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

      Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

      Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

      Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

      Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

      Włoska potrawa w polskim wydaniu

      Ryba w curry Przepis 15

      Ryba w curry

      Indie na talerzu

      Przysmak młodości Przepis 137

      Przysmak młodości

      Kanapka idealna!

      Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

      Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

      Takie ciasto rozweseli każdego

      Corpus delicti końca lata Przepis 211

      Corpus delicti końca lata

      Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

      Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

      Orzechowy gangster z Bronxu

      Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

      Grillowany ser halloumi Przepis 41

      Grillowany ser halloumi

      Najlepszy podany z figami i orzechami

      tvnpix