zamknij

Pieczone cebule z farszem mięsnym

Przepis

przekąska Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | wołowina Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Efektowna przystawka na imprezę
Ugotowałem to!2
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Autor: RiverWoodPieczone cebule z farszem

Składniki

  • 400 g mielonego mięsa wieprzowo-wołowego
  • 1 jajko
  • 4 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 plastry szynki parmeńskiej lub boczku
  • 70 g parmezanu
  • ¼ kostki  masła
  • 2 łyżki  mąki
  • ½ szklanki  bulionu
  • 1 łyżeczka gałki muszkatołowej
  • ½ łyżeczki  pieprzu cayenne
  • do smaku sól morska
0
3

Sposób przygotowania:

Obierz i zetnij wierz cebuli. Następnie wydrąż łyżką otwory na farsz. Zetrzyj ser na tarce. Dwukrotnie zmielone mięso wymieszaj z posiekanym czosnkiem, mąką, przyprawami i jajkiem. Gotowym farszem wypełnij cebulę i nakryj kawałkiem szynki. Naczynie żaroodporne posmaruj masłem, ułóż cebule i dolej bulion. Piecz pod przykryciem w temp. 170 stopni przez około 30-40 minut. Na 5 minut przed końcem pieczenia  posyp cebule serem i poczekaj aż się roztopi. Cebule podawaj z sosem śmietanowo-koperkowym.

Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Gałki stanowczo za dużo, będzie gorycz.

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Grillowany ser halloumi Przepis 41

      Grillowany ser halloumi

      Najlepszy podany z figami i orzechami

      Atletyczny kurczak Przepis 20

      Atletyczny kurczak

      Pomysł na lekkie drugie danie

      Kaczka pływaczka Przepis 30

      Kaczka pływaczka

      Kaczka i ziemniaki na słodko

      Zupa tajska Kasi Klich
      Przepis 14

      Zupa tajska Kasi Klich

      Ogień w gardle!

      Gulasz z kopytkami Przepis 197

      Gulasz z kopytkami

      Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

      Pudding z bagietki Przepis 17

      Pudding z bagietki

      Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

      Harira by Joseph Seeletso
      Przepis 61

      Harira by Joseph Seeletso

      Odrobina Afryki w twojej kuchni

      Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
      Przepis 22

      Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

      Podany na delikatnym puree

      tvnpix