zamknij

Pieczone nogi kaczki z jarmużem Piotra Kucharskiego

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 50 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Piotr  Kucharski
Autor przepisu:
Świetny pomysł na zdrowy obiad
Ugotowałem to!3
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Pieczone nogi kaczki z jarmużem Piotra Kucharskiego
Pieczone nogi kaczki z jarmużem Piotra Kucharskiego

Składniki

  • 4 nogi z kaczki, dokładnie ponakłuwane widelcem
  • 1 kieliszki białego wina
  • 400 g (1 puszka) białej fasoli
  • 50 g bekonu, pokrojonego w kostkę
  • 1 cebula, drobno posiekana
  • 10 liści   jarmużu, bez łodyg, pokrojone w paski
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 ząbek czosnku
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
0
5

Sposób przygotowania:

  • Rozgrzej piekarnik do temperatury 190°C.
  • Nogi z kaczki dokładnie przypraw solą i pieprzem.
  • Ułóż w naczyniu do zapiekania. Piecz około godziny, kilka razy obracając każdą z nóg.
  • W tym czasie w dużym garnku rozgrzej oliwę, podsmaż bekon, następnie dodaj cebulę i czosnek, smaż chwilę.
  • Dodaj jarmuż, przypraw solą i pieprzem.
  • Smaż wszystko kilka minut, następnie podlej winem. Garnek przykryj pokrywką i duś na wolnym ogniu około 10 min. Dodaj fasolę i resztę wina.
  • Duś wszystko razem kolejne 10 minut, aż wino się zredukuje.
  • Podawaj z upieczonymi nóżkami kaczki.

Więcej na stronie programu "Dzień Dobry TVN"

Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

Burgery z musztardą i boczkiem

W klimacie amerykańskiego baru

Szaszłyki wyborne Przepis 59

Szaszłyki wyborne

Nie tylko na sezon grillowy

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

Efektowne i proste danie

Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

Kopytka Piotra Kucharskiego

Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

Atletyczny kurczak Przepis 20

Atletyczny kurczak

Pomysł na lekkie drugie danie

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

tvnpix