zamknij

Pieczone pieczarki

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | grzyby Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Smaczne i bardzo proste w wykonaniu!
Ugotowałem to!16
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
3komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: RiverWoodPieczone pieczarki

Składniki

  • 8 dużych pieczarek
  • 1 cebula
  • 2 ząbki  czosnku
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 2 ogórki kiszone
  • 3 przepiórcze jajka lub 1 kurze
  • 200 g żółtego sera Gouda
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżeczka gałki muszkatołowej
  • do smaku sól, pieprz
0
9

Sposób przygotowania:

Pieczarki umyj, obierz ze skórki i odetnij trzonki. 6 pieczarek odłóż do wypełnienia a resztę wraz z trzonkami posiekaj. Zetrzyj ser na tarce. Obraną cebulę, czosnek i ogórka pokrój w kostkę. Na patelni rozpuść łyżkę masła i podsmaż cebulę oraz pieczarki. Po ok. 5 minutach dodaj jajka, ogórka i przyprawy. Całość wymieszaj z posiekaną natką. Gotową masą wypełnij pieczarki i posyp ztartym serem. Wstaw piekarnik na funkcję grillowania i piecz w temp. 170 stopni przez ok. 10-15 minut.

Zainspiruj nas

Komentarze (3)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Podsmażyć tylko posiekane pieczarki czy wszytskie?

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      ztartym serem ???!!!

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          ..."Zetrzyj ser na tarce."

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              Pomoc | Zasady forum
              Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

              Zobacz również

              Śledzie Kasi Klich
              Przepis 34

              Śledzie Kasi Klich

              Śledź o korzennym posmaku

              Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

              Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

              Takie ciasto rozweseli każdego

              Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
              Przepis 22

              Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

              Podany na delikatnym puree

              Wiśniowy drift Przepis 102

              Wiśniowy drift

              Sernik z sosem wiśniowym

              Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

              Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

              Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

              Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

              Sałatka z marynowanymi grzybami

              Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

              Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

              Deser z mrożonych truskawek

              Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

              Harira by Joseph Seeletso
              Przepis 61

              Harira by Joseph Seeletso

              Odrobina Afryki w twojej kuchni

              tvnpix