zamknij

Pieczone roladki z kurczaka

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 3 Ilość porcji
Faszerowane bakłażanem z musem z rabarbaru
Ugotowałem to!8
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: BBSPieczone roladki z kurczaka

Składniki

  • 2 filety z kurczaka
  • 1 bakłażan
  • 1 pęczek  pietruszki
  • 100 g żółtego sera
  •  sól i pieprz
  • 1 łyżka oliwy
  • 400 g obranego rabarbaru
  •  sok z cytryny
  • 100 ml czerwonego wina
  • 1/2 łyżeczki soku z buraczka
0
2

 

 

Sposób przygotowania:

  • Filet z kurczaka opłucz, osusz, obtłucz lekko tłuczkiem. Poprósz solą i pieprzem
  • Bakłażana pokrój w plastry, skrop oliwą, sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem. Grilluj
  • Na filety nałóż plastry bakłażana oraz sera, zawin w ruloniki, zepnij wykałaczką i zapiecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni
  • W rondelku smaż rabarbar na 1 łyżeczce masła, dodaj cukier, wino, sok z buraczka i redukuj sos   (chodzi o to, żeby masa zrobiła się gęsta)
  • Miksuj. Do musu rabarbarowego dodaj bardzo drobno pokrojona pietruszkę
Galeria foto (6)

Pieczone roladki z kurczaka

  • Pieczone roladki z kurczaka
    Pieczone roladki z kurczaka(1 z 6) Fot. BBS
  • Pieczone roladki z kurczaka
    Pieczone roladki z kurczaka(2 z 6) Fot. BBS
  • Pieczone roladki z kurczaka
    Pieczone roladki z kurczaka (3 z 6) Fot. BBS
  • Pieczone roladki z kurczaka
    Pieczone roladki z kurczaka(4 z 6) Fot. BBS
  • Pieczone roladki z kurczaka
    Pieczone roladki z kurczaka(5 z 6) Fot. BBS
  • Pieczone roladki z kurczaka
    Pieczone roladki z kurczaka(6 z 6) Fot. BBS

Przepis przygotowany na sprzęcie kuchennym Electrolux.

Płyta indukcyjna Infinite zapewnia maksymalną swobodę. Możesz korzystać z garnków o różnych kształtach i wielkości, a do tego dowolnie umieszczać je na powierzchni płyty – wystarczy, że dno naczynia zakryje jedno z czterech widocznych oznaczeń.

Wielofunkcyjny piekarnik parowy z linii Inpsiration to połączenie pary i gorącego powietrza. Świetne sprawdza się w przyrządzeniu ryb, drobiu, dużych porcji mięsa, zapiekanek, deserów, domowego chleba z chrupiącą skórką, apetycznych warzyw i ciast. Jest to także najlepszy sposób na zachowanie naturalnych składników odżywczych w potrawach.

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

Kotleciki z brzoskwiniami

Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

Sałatka z marynowanymi grzybami

Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

Klasyka na twoim stole

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

Podany na delikatnym puree

Ryba w curry Przepis 15

Ryba w curry

Indie na talerzu

Szaszłyki wyborne Przepis 59

Szaszłyki wyborne

Nie tylko na sezon grillowy

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
Przepis 1017

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

Najprostszy przepis na domową pizzę

Kaczka pływaczka Przepis 30

Kaczka pływaczka

Kaczka i ziemniaki na słodko

tvnpix