zamknij

Pieczone roladki z kurczaka

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 3 Ilość porcji
Faszerowane bakłażanem z musem z rabarbaru
Ugotowałem to!8
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: BBSPieczone roladki z kurczaka

Składniki

  • 2 filety z kurczaka
  • 1 bakłażan
  • 1 pęczek  pietruszki
  • 100 g żółtego sera
  •  sól i pieprz
  • 1 łyżka oliwy
  • 400 g obranego rabarbaru
  •  sok z cytryny
  • 100 ml czerwonego wina
  • 1/2 łyżeczki soku z buraczka
0
2

 

 

Sposób przygotowania:

  • Filet z kurczaka opłucz, osusz, obtłucz lekko tłuczkiem. Poprósz solą i pieprzem
  • Bakłażana pokrój w plastry, skrop oliwą, sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem. Grilluj
  • Na filety nałóż plastry bakłażana oraz sera, zawin w ruloniki, zepnij wykałaczką i zapiecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni
  • W rondelku smaż rabarbar na 1 łyżeczce masła, dodaj cukier, wino, sok z buraczka i redukuj sos   (chodzi o to, żeby masa zrobiła się gęsta)
  • Miksuj. Do musu rabarbarowego dodaj bardzo drobno pokrojona pietruszkę
Galeria foto (6)

Pieczone roladki z kurczaka

  • Pieczone roladki z kurczaka
    Pieczone roladki z kurczaka(1 z 6) Fot. BBS
  • Pieczone roladki z kurczaka
    Pieczone roladki z kurczaka(2 z 6) Fot. BBS
  • Pieczone roladki z kurczaka
    Pieczone roladki z kurczaka (3 z 6) Fot. BBS
  • Pieczone roladki z kurczaka
    Pieczone roladki z kurczaka(4 z 6) Fot. BBS
  • Pieczone roladki z kurczaka
    Pieczone roladki z kurczaka(5 z 6) Fot. BBS
  • Pieczone roladki z kurczaka
    Pieczone roladki z kurczaka(6 z 6) Fot. BBS

Przepis przygotowany na sprzęcie kuchennym Electrolux.

Płyta indukcyjna Infinite zapewnia maksymalną swobodę. Możesz korzystać z garnków o różnych kształtach i wielkości, a do tego dowolnie umieszczać je na powierzchni płyty – wystarczy, że dno naczynia zakryje jedno z czterech widocznych oznaczeń.

Wielofunkcyjny piekarnik parowy z linii Inpsiration to połączenie pary i gorącego powietrza. Świetne sprawdza się w przyrządzeniu ryb, drobiu, dużych porcji mięsa, zapiekanek, deserów, domowego chleba z chrupiącą skórką, apetycznych warzyw i ciast. Jest to także najlepszy sposób na zachowanie naturalnych składników odżywczych w potrawach.

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Babka ziemniaczana Przepis 27117

Babka ziemniaczana

Podlaski specjał

Sarna w wielkim mieście Przepis 20

Sarna w wielkim mieście

Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

Harira by Joseph Seeletso
Przepis 61

Harira by Joseph Seeletso

Odrobina Afryki w twojej kuchni

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

Klasyka na twoim stole

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

tvnpix